Bratislavský prašiak a poloblázon, zaznelo kedysi medzi Sme rodina a KDH. Hlina tentokrát vyzýva na premenovanie Kollárovej strany. Ten reaguje

    0
    Líder hnutia Sme rodina Boris Kollár(vľavo) a líder KDH Alojz Hlina (Autor: Dominik Foldes)

    Ešte v januári minulého roka sa rozhodol predseda KDH Alojz Hlina opísať životný príbeh Borisa Kollára. „Podľa môjho názoru Kollár svojím ´príbehom´ takto nepriamo podporuje islamský terorizmus a živí nenávisť radikálov voči našej civilizácii, a robí ich boj voči nám v ich vlastných očiach spravodlivým,“ sumarizuje líder KDH a dodáva, že Kollár už nie je neškodný seladón z pláže, nezodpovedný ´lázeňský švihák´.

    Hlina sa vtedy pustil aj do Milana Krajniaka zo Sme rodina pre jeho oslovenie Posledný križiak. „To hádam nemyslíš vážne!? Tejto zvrátenosti robí ochranu križiak – kresťanský rytier? Rytier, ktorý ide s krížom do boja? To tí križiaci už takto osprosteli?“

    Na vyjadrenia lídra KDH zareagoval predseda Sme rodina Boris Kollár: „Je veľmi smutné a poľutovaniahodné, že čelný predstaviteľ Kresťanskodemokratického hnutia sa nevenuje ničomu inému ako neustálemu osočovaniu a napádaniu môjho sexuálneho života a kresťanstva Milana Krajniaka.“ Viac sa dočítate TU.

    Škola bratislavského prašiaka a trpaslík

    O mesiac na to Hlina skritizoval Kollára, že má „školu bratislavského prašiaka“. Ten mu nič nedaroval: „ Lojzku, trápny pokus, ale veľa vypovedá hlavne o vás.“

    Neskôr pre Parlamentné Listy Kollár povedal: „Nehnevajme sa na trpaslíka, keď vás kope do ´kotníka´. Vyššie nedosiahne. Ja by som chcel zároveň odkázať všetkým voličom KDH, že mi je ich skutočne ľúto. Lebo toto si nezaslúžili. Aby sa celá politická aktivita a volebný program pána Hlinu za posledných x mesiacov sústredili len na to, aby mapovali súkromný život Borisa Kollára vedno s diskreditáciou pána Kotlebu. Čo je to za program? Preto hovorím, že tých posledných pár percent skalných kádehákov je mi skutočne ľúto. A keď sa ma pýtate na môj vzťah s pánom Hlinom, tak nikdy som sa s ním nestretol a ani ma nezaujíma. Nie je to môj konkurent. Veď nie sme predsa kresťanská strana.“

    Poloblázon na čele KDH

    Dokonca minulý rok zazneli aj slová o polobláznovi. „Ja si neviem predstaviť koalíciu, kde na jednej strane je KDH na čele s polobláznom a na druhej SaS s ľuďmi presadzujúcimi LGBT a pod. Takto je koalícia pre nás neprijateľná,” reagoval na otázku nášho čitateľa Peter Pčolinský.

    Téma komunálnych volieb

    Napätie medzi Sme rodina a KDH sa týkalo pred pár mesiacmi situácie, keď Hlina poukázal na zákaz vytvárať koalície s jeho stranou KDH, ktorý malo iniciovať hnutie OĽaNO. Ako tvrdil líder kresťanských demokratov, matovičovci sa týmto spôsobom snažia vytvárať tlak na stranu, aby nepostavili vlastnú kandidátku na primátorku Bratislavy.

    K celej záležitosti sa vyjadril aj opozičný poslanec za hnutie Sme rodina Peter Pčolinský. Na sociálnej sieti napísal, že dlhodobo sleduje, že spolupráca s kresťanskými demokratmi je veľkým problémom pre iné politické strany. Podľa neho ale nie je problém hnutie ako také, ale jeho líder Alojz Hlina.

    Podľa Pčolinského je potenciál KDH byť vo vláde s ktoroukoľvek stranou na bode mrazu, pretože údajne všetci majú lídra hnutia plné zuby. Ako dodáva, s Hlinom sa podľa jeho slov spolupracovať nedá a teda to netreba robiť nasilu.

    „KDH na čele s Hlinom skončí opäť mimo parlamentu, pretože je to prázdna nádoba, ktorá neponúka ľuďom absolútne nič okrem hejtovania ostatných politikov či strán. Ak chcú voliči KDH voliť kresťanských politikov, nájdu ich v iných stranách. Hlina je mŕtvy, KDH je mŕtve,“ dodal.

    Na to reagoval aj samotný Hlina. „Som živý. Nie som mŕtvy Teraz sa sústredím na to, aby kresťanskí demokrati boli silnou stranou a budú silnou stranou. A to je dobrá sprava aj pre P. Pčolinského, lebo ak by som sa sustredil na ten ich vyberaný spolok, musel by sa P. Pčolinský začať živiť svojou prácou a nie vysedávaním po parlamente,“ uviedol predseda KDH. Viac TU.

    Zlepšenie vzťahov?

    Nakoniec sa však opozícia dohodla a v Bratislave sa uskutočnili „primárky“, ktoré vyhral Ján Mrva, ktorý sa napokon stal kandidátom na primátora opozície spolu s KDH.

    Zlepšili sa teda vzájomné vzťahy medzi KDH a hnutím Sme rodina, keďže v rámci komunálnych volieb sú súčasťou koalície opozičných strán, ktoré podporujú niektorých kandidátov? „Náš vzťah ku KDH a pánovi Hlinovi sa nezmenil. To, že má s nami on problém, je problém Alojza Hlinu, nie náš. Čo sa týka koalícií, povedali sme si, ako chceme, aby vyzeral náš kandidát a niekde sme sa stretli názorovo so SaS, niekde s OĽaNO a niekde aj s KDH,“ povedal v rozhovore pre Parlamentné Listy Peter Pčolinský s tým, že žiadne priateľstvo sa však nekoná.

    Sme rodina by sa mala podľa Hlinu premenovať

    Alojz Hlina na otázku, či môžeme očakávať zlepšenie vzťahov týchto dvoch strán, reagoval pred pár týždňami slovami: „Mrzí ma, že sa vykrádajú pojmy slov. KDH schvaľovalo dokument Oslava rodiny a niekto chce vykradnúť význam slova rodina. Pokiaľ sa Sme rodina premenuje, tak môžeme teoreticky uvažovať, že sa môžu naše vzťahy čiastočne upraviť. Ale ak bude niekto dávať ľuďom otrávené cukríky, tak budeme ľudí na to upozorňovať.“

    Zmena názvu strany však pre Borisa Kollára neprichádza do úvahy, hoci na Hlinovu požiadavku nechcel obšírnejšie reagovať. „Nebudem na nezmysly pána Hlinu reagovať,“ uviedol Kollár.

    - Reklama -