Volkswagen bude testovať elektrické vozidlá v Grécku

0
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis, vpravo, počúva Herberta Diessa (Volkswagen Group CEO), uprostred, počas oficiálneho začatia projektu na uvedenie a testovanie elektrických vozidiel a udržateľných energetických systémov na ostrove Astypalea v Egejskom mori v Grécku. (Foto: SITA/ Alexandros Vlachos/Pool via AP)

Nemecká automobilka Volkswagen spustila v stredu na maličkom gréckom ostrove Astypalea s populáciou asi 1300 obyvateľov päťročný projekt, ktorý otestuje prijatie elektrických vozidiel v oblastiach prechodu na udržateľnú tvorbu energie.

Iniciatíva v hodnote 20 miliónov eur bude mať finančnú podporu aj od gréckej vlády. Obyvatelia ostrova budú môcť využiť stimuly ako výmena konvenčných vozidiel za elektrické automobily či skútre.

Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis otvára dvere na elektrickom vozidle Volkswagen. (Foto: SITA/ Alexandros Vlachos/Pool via AP)

„Toto sú veľmi cenné poznatky, pretože to, čo na tomto ostrove uvidíme v nasledujúcich piatich, šiestich alebo siedmich rokoch, bude pravdepodobne trvať vo zvyšku Európy dve alebo tri desaťročia,“ uviedol počas prezentácie na ostrove výkonný riaditeľ Volkswagenu Herbert Diess.

Volkswagen v ostatných rokoch zintenzívnil svoje plány na výrobu elektrických vozidiel v dôsledku veľkého škandálu s emisiami. Grécko sa usiluje rozvíjať na svojich ostrovoch výrobu energie z obnoviteľných zdrojov, ktorá by nahradila drahú lokálne vyrobenú elektrinu, väčšinou pomocou nafty.

- Reklama -