No toto! Priamo zo Slovenska vraj putovali stovky nelegálnych zbraní do rúk…

    0
    Ilustračná foto. (Autor: flickr.com)

    Server nemeckého denníka Bild napísal, že minulý týždeň vo štvrtok skoro ráno nemecké špeciálne komando zadržalo gang desiatich pašerákov zbraní. Policajti zasahovali na viac ako 20 miestach, okrem iného aj v berlínskej štvrti Spandau. Štyria ľudia boli vzatí do väzby. Bol medzi nimi aj 56-ročný občan Turecka a 57-ročný občan Ruskej federácie. Práve Rus policajtom neskôr prezradil, že skupina pašovala zbrane zo Slovenska cez Českú republiku do Nemecka.

    Zbrane mohli byť predané na čiernom trhu, polícia zaistila stovky pištolí Glock a pušiek. Podarilo sa zaistiť asi 700 zbraní. Jedna z objavených zbraní bola spojená s prestrelkou z augusta 2018 v berlínskej štvrti Kreuzberg. Detektívi skupinu sledovali približne rok a pol.

    „Profesionálny zásah polície z dnešného (štvrtkového, pozn. red.) dňa je výsledkom dlhotrvajúceho vyšetrovania. Polícia dlhodobo upozorňuje, že z kriminálnych činov nemožno obviňovať iba arabské klany, ako sa to v poslednom čase deje vo verejných diskusiách. Tento prípad jasne ukazuje, že existujú rozsiahle medzinárodné multikultúrne siete, ktoré páchajú zločiny aj v našom hlavnom meste,“ uviedol policajný hovorca Benjamin Jendro.

    Celý článok si môžete v nemčine prečítať TU.

    - Reklama -