Kde sa to skončí? Zákaz červeného mäsa pre deti. Zelení to naozaj navrhli

    0
    Jahňacie mäso (Autor: TASR)

    „Červené mäso má masívny dosah na klímu. To, čo človek konzumuje doma, je jeho vec, ale my ako členovia zastupiteľstva máme povinnosť prijať ambiciózny plán v oblasti ochrany klímy. Preto navrhujem, aby sme červené mäso vyradili z jedálnych lístkov v obecných inštitúciách,“ vysvetlila nápad zelenej Alternatívy členka zastupiteľstva Franciska Rosenkildeová.

    V praxi by to znamenalo, že sa na školách či v škôlkach prestanú variť pokrmy z hovädzieho či jahňacieho mäsa. Rosenkildeová tvrdí, že červené mäso predstavuje tri percentá nákupov potravín v meste, ale tiež 45 percent celkových emisií CO2 z potravín. Ľudia by preto podľa političky mali zmeniť svoje stravovacie návyky.

    „Sme slobodní, môžeme si kúpiť jedlo, ktoré chceme, ale klíma je dôležitejšia ako právo jednotlivca jesť obecné hovädzie mäso a my ako politici musíme prevziať vedenie,“ zdôraznila politička.

    Keď sa o plánoch kodanskej Alternatívy dozvedel ekonóm Vladimír Pikora, položil si otázku, kde sa to skončí.

    „Kde sa to skončí? Potom zakážu lietať lietadlom a potom zakážu domácich miláčikov, takže ich budete pre emisie musieť zabiť – a čo ďalej? Čo všetko možno zakázať v rámci novej viery?“ spýtal sa ekonóm Vladimír Pikora na sociálnej sieti Facebook.

    Zdroj: Facebook/Vladimír Pikora

    - Reklama -