Klame, viezla si zadok prvou triedou! Greta sa sťažovala na nemecké vlaky. Musela vraj sedieť na zemi v uličke. Lenže…

    0
    Švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová hovorí na klimatickom summite OSN (COP25) v španielskej metropole Madrid (Autor: TASR)

    Mladá švédska aktivistka Greta Thunbergová zistila, že vlaky v Nemecku sú naozaj preplnené. Dospela k tomuto názoru, keď cestovala z medzinárodnej konferencie o klíme v Madride.

    Nechala sa vyfotografovať, ako sedí spolu s nemalým množstvom batožiny v uličke jedného z vagónov a statočne prekonáva útrapy dlhej cesty.

     

     

    Zdroj: Twitter/Greta Thunberg

    Lenže sa možno nemala o svoj zážitok deliť na sociálnych sieťach.

    Netrvalo totiž dlho a tlačové oddelenie Deutsche Bahn, čiže nemeckého štátneho dopravcu, sa verejne Grete Thunbergovej poďakovalo, že mladá švédska aktivistka cestuje stopercentne ekologickým vlakom.

    S občanmi sa však nemecké dráhy podelili aj o informáciu, že sa Greta síce fotí s kuframi v uličke preplneného vlaku, ale už nepriznáva, že si tiež užívala servis v prvej triede vlakovej súpravy.

    „Milá Greta, ďakujeme za podporu našich pracovníkov v boji proti zmene klímy. Potešilo nás, že ste išli našou súpravou ICE 74, ktorá čerpá zo 100 percent zelenú elektrinu. Bolo by však ešte krajšie, keby ste prezradili, ako priateľsky a kompetentne sa o vás staral náš personál v prvej triede,“ uvádza sa vo vyhlásení nemeckých dráh.

     

     

    Zdroj: Twitter/Deutsche Bahn AG

    Greta Thunbergová potom doplnila, že bola nútená cestovať dvoma rôznymi vlakmi, v jednom preplnenom sedela na zemi v uličke, zatiaľ čo v druhom vraj už našla voľné sedadlo.

    „Preplnené vlaky sú skvelým znamením, pretože to ukazuje, že o železničnú dopravu je záujem,“ uviedla šestnásťročná študentka.

     

     

    Zdroj: Twitter/Greta Thunberg

    - Reklama -