Trump nevie, či pôjde do debát. Nepáči sa mu neziskovka v pozadí

    0
    D. Trump (Autor: TASR)

    “Rozhodnem sa v pravý čas,” napísal Trump na Twitteri na margo svojej účasti v predvolebných debatách. Vo svojich tvítoch zároveň zaútočil na neziskovú organizáciu CPD, ktorá už vyše tri desaťročia financuje a produkuje debaty pred prezidentskými voľbami v USA.

    Uchádzači o prezidentskú nomináciu konkurenčnej Demokratickej strany sa doposiaľ stretli v piatich televíznych debatách a ďalšia sa uskutoční vo štvrtok. Z pôvodných 20 uchádzačov sa na ňu na základe prieskumov kvalifikovalo už len sedem.

    “Veľmi sa teším na diskusiu s ktorýmkoľvek šťastlivcom, ktorému sa náhodou podarí zvíťaziť v slabo sledovaných debatách nič nerobiacich demokratov,” uviedol prezident na svojom obľúbenom Twitteri.

    Pred prezidentskými voľbami v roku 2016 sa Donald Trump stretol v troch debatách so svojou demokratickou súperkou Hillary Clintonovou. Podľa prieskumov v debatách zvíťazila Clintonová, v samotných voľbách však napriek tomu triumfoval Trump.

    Podľa zistení denníka New York Times Trump zvažuje, či sa tentoraz na predvolebných debatách vôbec zúčastní. K jeho váhaniu okrem kritického postoja voči Komisii pre prezidentské debaty (CPD) údajne prispieva i snaha ovplyvniť výber moderátora diskusií.

    Trump obviňuje túto organizáciu zo zaujatosti voči jeho osobe. Nevie jej okrem iného zabudnúť incident, ku ktorému došlo počas prvej z debát s Clintonovou, keď správne nefungoval jeho mikrofón.

    Donald Trump v pondelok naznačil ochotu zúčastniť sa aj na viacerých predvolebných debatách, nielen na troch, ako je v USA zvykom. Podmienil to však tým, aby diskusie organizoval niekto iný než CPD.

     

    - Reklama -