Magda Vášáryová. To by bola prezidentka Českej republiky, píše šéf TOP 09

    0
    Magda Vášáryová (Autor: TASR)

    „Dnes oslavuje narodeniny stále mladá a krásna Magda Vášáryová. Blahoželám a ľutujem, že nemá naše občianstvo. To by bola prezidentka ČR,“ napísal včera Miroslav Kalousek.

    Pod jeho príspevkom sa spustila diskusia, do ktorej vstúpila napríklad aj analytička Českého rozhlasu Irena Buršová. Sama o sebe tvrdí, že sa zaoberá verejnými témami, ako sú gendrová politika, rodina alebo diverzita. Bojuje tiež proti stereotypom, ktoré si spoločnosť spája so ženami. Azda aj preto Kalouska požiadala, aby nabudúce nepoukazoval na vek a vzhľad Magdy Vášáryovej.

    „Alebo nemôžeme namiesto mladá a krásna vyzdvihnúť, že je schopná, vzdelaná, inteligentná, skúsená a veľmi kultivovaná?“ opýtala sa aktivistka politika. Kalousek odvetil, že preňho je bývalá československá diplomatka najmä inšpirujúca.

    Svojrázne sa s tvítom Kalouska vyrovnal brniansky glosátor a bývalý politik ODS Petr Paulczyňski. „Kalousek chce za prezidenta Magdu Vášáryovú. Ten chľast mu už taktiež pôsobí nezvratné zmeny na mozgu,“ napísal na Facebooku.

    ParlamentnéListy.cz uvažujú aj nad tým, že ak by sa Magda Vášáryová skutočne stala českou prezidentkou, čo nie je za súčasnej situácie možné, v mnohých veciach by sa chovala inak ako Miloš Zeman. Zatiaľ čo súčasný český prezident opisuje utečeneckú krízu ako inváziu svojho druhu, ktorá sa valí na Európu a ktorej je potreba čeliť, Vášáryová opakovane tvrdí, že Európa by mala utečencom pomôcť.

    „Utečenecká kríza je zložitý problém, na ktorý naše vlády nezareagovali dobre, ale masy si ho zjednodušili na hystériu,“ povedala slovenská herečka a politička Vášáryová v rozhovore pre Reportér magazín začiatkom roka 2016.

    Táto dáma, konštatujú PL.cz, má tiež obavy z toho, že Rusko chce dostať štáty V4 – Česko, Slovensko, Poľsko a Maďarsko – z NATO, na čom intenzívne pracuje šírením dezinformácií.

    - Reklama -