Bláznivý Charlie Hebdo si rypol do Donalda Trumpa… a neušetril ani Obamu

    0
    Obálka satirického časopisu Charlie Hebdo. (Autor: Reprofoto Twitter)

    Slávny časopis Charlie Hebdo na seba veľakrát upútal pozornosť provokatívnym obsahom a ešte provokatívnejšími obálkami. Terčom karikaturistov sa v minulosti stali Ježiš Kristus, Alah, pápež a celý rad politikov. Dvoch vysokých politikov si vzal časopis na paškál aj nedávno. Terčom posmechu sa stal novozvolený prezident Donald Trump, ale aj končiaci prezident Barack Obama.

    V posledných mesiacoch Spojenými štátmi rezonuje streľba polície, počas ktorej padlo za obeť niekoľko Afroameričanov. Časopis Charlie Hebdo na túto situáciu zareagoval po svojom. Na jednej z obálok sa objavil vydesený prezident Barack Obama, ktorý škrípe zubami a leje sa z neho pot, ako sa snaží utiecť pred bielymi policajtmi, ktorí za ním pália jednu guľku za druhou. Nielen túto obálku pripomenul americkým voličom denník Los Angeles Times.

    Celý článok nájdete TU.

    Hneď vedľa tejto obálky uverejnil aj druhý obrázok, a to s Donaldom Trumpom. Ženám by sa ani trochu nepáčil, pretože Donald Trump na ňom drží ženu v intímnej časti a usmieva sa pritom od ucha k uchu. Aby bolo ženám jasné, v akom podriadenom postavení ich Trump vidí, karikaturisti časopisu Charlie Hebdo ženu nakreslili ešte hlavou dole.

    - Reklama -