Chcem si s tebou zašu*ať. Geert Wilders predčítal parlamentu, ako sa správajú utečenci. Tu je VIDEO

    0
    Geert Wilders (Autor: SITA)

    Holandský politický burič Geert Wilders opäť pozdvihuje hlas. Tentoraz to robí preto, aby sa verejnosť dozvedela, ako sa správajú utečenci v Holandsku. Niektoré príbehy, ktoré mu občania posielajú, sú podľa jeho názoru veľmi hrozivé, ale úrady a médiá hlavného prúdu o nich mlčia. Považuje preto za svoju povinnosť niektoré príbehy zverejniť. Wildersovo vystúpenie je dostupné na serveri YouTube.

    Začal citáciou z listu jednej osemdesiatročnej pani, ktorá vraj v dobrej viere vyrazila do jedného z centier pre migrantov, aby im pomohla. Ponúkala im napríklad oblečenie. Ale po tejto svojej jedinej skúsenosti to už vraj nikdy nezopakuje. „Tí žiadatelia o azyl sú problémoví… Keď dostanú kabát alebo bundu, hovoria: Nie! To nie je nové! Sú neuveriteľne drzí a sťažujú sa aj na jedlo. Dostávajú rovnaké mäso ako ja a všetko vyhadzujú do koša,“ písala staršia dáma.

    Ďalší z občanov pochádzajúci z mesta Oude Pekela, ktoré má asi 8-tisíc obyvateľov, sa posťažoval, že opití žiadatelia o azyl obťažujú mladé dievčatá a starousadlíkom spôsobujú aj iné veľké problémy. „Obscénnym spôsobom sa vnucujú ženám a svoju potrebu vykonávajú všade, kde sa im zachce,“ čítal Wilders z ďalšieho listu.

    Ostrá kritika zo Strany zelených

    V tej chvíli požiadal o slovo Jesse Klaver zo Strany zelených a vyhlásil, že keď pán Wilders rád číta z listov, tak si aj on dovolí niečo prečítať. Následne podal výpočet miest v Holandsku, kde sa objavili na stenách nacistické hákové kríže a rôzne rasistické nápisy. Zároveň pripomenul útoky na azylové zariadenia, ktoré majú na svedomí pravicoví radikáli. A tí podľa Klavera podporujú prítomného pána Wildersa. Takže keď sa tento pán azda snaží nepravdivo naznačiť, že všetci utečenci sú zločinci, potom možno rovnako nepravdivo tvrdiť, že všetci podporovatelia pána Wildersa sú rasisti. „Ale ľudia, ktorí to páchajú, musia byť prísne potrestaní. Rovnako ako tých pár utečencov, ktorí páchajú trestné činy,“ zdôraznil Klaver.

    Wilders následne nerušene pokračoval v čítaní listov od občanov. Citoval napríklad muža, ktorý sa sťažoval, že jeho dve dcéry čelia vo dne v noci obťažovaniu zo strany migrantov. „Čo mám robiť? Nikto to nerieši. Pomôžte,“ žiadal muž Wildersa v liste. Siahol aj po príbehu šesťdesiattriročnej pani na invalidnom vozíku, ktorá sa vraj jedného dňa vybrala do supermarketu a narazila tam na skupinku mladých žiadateľov o azyl. Vraj jej kopali do vozíka a kričali na ňu, aby uhla, a keď odmietla, jeden z mladíkov jej ukázal vztýčený prostredník. „Ďalší mi naznačoval, že ma podreže… Jeden ma dokonca udrel,“ doplnila dáma na vozíku.

    Tieto príbehy podľa Wildersa dokazujú, že moslimskí utečenci neprišli do Holandska pokojne žiť a integrovať sa do spoločnosti, ale prišli krajinu ovládnuť, kolonizovať. Preto sa im treba postaviť a neustále to pripomínať všetkým politikom aj ľuďom, ktorí túto Wildersom opisovanú realitu nechcú vidieť. Sociálnym demokratom prítomným v sále následne vytkol, že nielenže odmietajú vidieť túto realitu, ale ešte vítajú utečencov s otvorenou náručou a snažia sa pomáhať dokonca aj tým ľuďom, u ktorých úrady rozhodli, že majú byť z Holandska vyhostení. Svojimi kritickými slovami sa obracal predovšetkým na lídra socialistov Emila Roemera.

    „My míňame miliardy… Miliardy, ktoré sú určené pre občanov Holandska, na zdravotníctvo a na dôchodky,“ poznamenal ďalej Wilders. Tieto peniaze mieria za utečencami, ktorých vraj socialisti vítajú na hraniciach s otvorenou náručou a zelení im k tomu ešte hrajú na gitaru. Roemer sa bránil, že Wilders celý problém s migráciou nebezpečne zjednodušuje, zatiaľ čo socialisti sa snažia chápať všetky aspekty tejto krízy a riešiť ju.

    Aby svoje tvrdenia podporil, citoval z ďalšieho listu ženy. Jednu jej známu vraj obťažoval migrant. V jednej chvíli jej vraj dokonca siahol pod sukňu a povedal jej „I want to fuck you“, čiže „Chcem si s tebou zašu*ať“. Žene však prišli na pomoc dvaja muži a migrant utiekol.

    Wilders čelil počas svojho štvrťhodinového príhovoru aj otázke sociálneho demokrata Diederika Samsoma, ktorý chcel počuť, čo vlastne Wilders odpovedá všetkým týmto ľuďom. Predseda radikálnej strany so svojou odpoveďou neotáľal. „Odpisujem týmto ľuďom, že za to môžete vy,“ obrátil sa Wilders všeobecne na socialistov. Socialisti a aktivisti nesú podľa Wildersa stopercentnú zodpovednosť za to, že len v septembri prišlo do Holandska okolo 13-tisíc migrantov. A socialisti pozývajú ďalších a všetko platia z daní svojich voličov. Toto všetko navyše sociálni demokrati robia proti vôli dvoch tretín vlastných občanov.

    Polícia vraj nič nezmôže, podotkol Wilders

    Aby ešte zdôraznil, ako nešťastne si podľa jeho názoru sociálna demokracia v Holandsku počína, pridal niekoľko ďalších príbehov z listov voličov. Spomenul napríklad príhodu z lekárne, kde trojica migrantov údajne nadávala lekárnici, pretože od nich požadovala doplatok za lieky. Boli totiž presvedčení, že ako utečenci majú všetko dostať zadarmo.

    Venoval sa aj listu homosexuála, ktorý sa Wildersovi sťažoval, že ho obťažovali migranti, keď čakal s priateľom na vlak. Všetko sa skončilo zle. Jedeného z homosexuálov migranti zbili a druhého strčili pod koľaj. „Najviac znepokojujúca však bola na celej veci reakcia privolaných policajtov: Nič nezmôžeme,“ dozvedel sa vraj napadnutý homosexuál.

    „Pani predsedníčka, v čítaní podobných príbehov by som mohol pokračovať celé hodiny. Toto je realita, o ktorej sa v novinách nedočítate, toto je realita, ktorú pán premiér prehliada,“ uzavrel svoju slovnú kanonádu predseda Strany za slobodu, ktorý občanom sľubuje, že zakáže Korán, zakáže mešity a uzavrie Holandsko pred ďalšími migrantmi, ak sa stane premiérom.

    Celé vystúpenie si môžete pozrieť TU.

    - Reklama -