Stranu Demokrati posilní uznávaný jadrový fyzik Sitár (video)

0

2.6.2023 (SITA.sk) – Stranu Demokrati posilní Branislav Sitár. Uviedol to na štvrtkovej tlačovej besede predseda strany Eduard Heger. Sitár je vo svete uznávaným jadrovým fyzikom a členom CERNu (Európska organizácia pre jadrový výskum), kde pôsobí už dlhé roky a bol zvolený za viceprezidenta rady CERNu.

„O veľkosti, kapacite a uznávanosti vo svete pána profesora svedčí aj to, že je jediný zástupca SR v Európskom strategickom fóre pre výskumné infraštruktúry,” uviedol Heger a doplnil, že Sitár je silnou posilou do tímu pre oblasť vedy a výskumu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Som vedec a budem aj hovoriť ako vedec. Čo je veľmi dôležité, že vedci sa nepozerajú na to, kto čo hovorí, aké sú názory, ale pozerajú sa na fakty. Fakty u sa u nás preverujú naozaj veľmi dôkladne. Myslím si, že to je veľmi dôležité aj v politike. Aby sme nehovorili nejaké dojmy alebo dokonca lži, ale aby sme sa držali faktov a pravdy,” vyhlásil Sitár.

Vysvetlil, že stranu Demokrati si vybral preto, lebo jej členovia rozmýšľajú podobným spôsobom. „Chcú pravdu, a nielen, že o tom rozmýšľajú, ale to aj robia,” uzavrel.

Viac k témam: Podpredseda strany Demokrati, Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Stranu Demokrati posilní uznávaný jadrový fyzik Sitár (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -