Bratia Kollárovci chcú „vyliečiť“ nielen zdravotníctvo, predstavili novú stranu (video)

0

2.6.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 1. júna, 11:10

Strane Spájame Občanov Slovenska (SOSK) sa podarilo vyzbierať takmer 13-tisíc podpisov na jej registráciu. Na štvrtkovej tlačovej besede to oznámil bývalý prezident Slovenskej lekárskej komory Marian Kollár. Jeho tím odborníkov chce na Slovensku „vyliečiť” nielen zdravotníctvo, ale aj ekonomiku.

Súčasťou bude aj Kollárov brat – Miroslav

Zamerať sa chcú aj na školstvo, životné prostredie, životnú úroveň, sociálnu oblasť či potravinovú sebestačnosť. Súčasťou SOSK bude aj Kollárov brat – Miroslav Kollár.

„Miroslav je politický analytik a občiansky aktivista. Taktiež má skúsenosti s parlamentnou politikou, keď pôsobil ako kancelár Národnej rady SR,” povedal Marian Kollár. Zvyšok odborného tímu chce predstaviť v krátkom čase.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Prioritou bude zdravotníctvo

Marian Kollár považuje zdravotníctvo za najdôležitejšiu a najpodstatnejšiu tému našej spoločnosti, preto bude pre stranu prioritou. Dodal, že nevidí nikoho, kto by mal záujem zlepšiť súčasný stav slovenského zdravotníctva.

„Skúšali to všetky parlamentné strany, niektoré dokonca opakovane. Výsledok veľmi dobre poznáme. Možno bude potrebné spraviť ,cisársky rez´ a doslova porodiť nové lepšie úspešné Slovensko,” uviedol s tým, že na túto „operáciu” je pripravený. Ďalej prezradil aj základné piliere politiky strany – efektívnosť, spolupráca a odbornosť.

„Efektívnosť znamená, aby sme robili len správne veci, spolupráca znamená komunikáciu či kooperáciu na všetkých úrovniach a odbornosť znamená vzdelanie, skúsenosti a výsledky,” zdôraznil Marian Kollár.

Nejde o demokratický akt

Novovznikajúca strana SOSK zároveň vníma spájanie politických strán inak ako ďalšie politické subjekty. Tvrdí, že to nie je žiaden demokratický akt.

„Nie je to o tom, aby neprepadávali hlasy, je to len výtlak jednotlivých ég a jednotlivých persón, ktoré cítia, že by sa nemuseli dostať do parlamentu. Nie je to o spájaní programov. My sme nikdy neuvažovali ísť touto cestou,” vysvetlil Marian Kollár.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Vznik politickej strany
Zdroj: SITA.sk – Bratia Kollárovci chcú „vyliečiť“ nielen zdravotníctvo, predstavili novú stranu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -