Ruská flotila v Čiernom mori funguje iba v obrannom režime, tvrdí západný predstaviteľ

1

31.8.2022 Účinnosť a manévrovacie schopnosti ruskej námornej flotily v Čiernom mori sa vážne znížili a momentálne funguje iba v obrannom režime s občasnými raketovými útokmi. Ako referuje web politico.com, povedal to západný predstaviteľ.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Samotná flotila, pozostávajúca z malých raketových korviet a fregát, útočných lodí a šiestich ponoriek, má stále viac ako 30 plavidiel na mori alebo v prístavoch, ale ich účinnosť a manévrovateľnosť sa po zničení krížnika Moskva a ústupe ruských síl z Hadieho ostrova značne znížili. Západný predstaviteľ poznamenáva, že udržiavanie flotily na otvorenom mori „vážne obmedzuje možnosti ruskej operácie“ na juhu Ukrajiny.

Bitka o Hadí ostrov ukázala, že ruská flotila nemala žiadnu odpoveď na ukrajinské útoky a ústup ruských vojakov z ostrova spôsobil, že ruské lode na mori boli ešte zraniteľnejšie voči ukrajinským útokom. Západný predstaviteľ povedal, že kontrola Hadieho ostrova dávala Rusom viac flexibility a teraz sú o ňu ochudobnení a znižuje to taktické schopnosti ruských síl.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Hadí ostrov, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský krížnik
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruská flotila v Čiernom mori funguje iba v obrannom režime, tvrdí západný predstaviteľ © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

Comments are closed.