Fico poukázal na článok denníka NY Times, vraj na rovinu hovorí o výcviku ukrajinských povstalcov na Slovensku

0

18.1.2022
aktualizované 17. januára 2022, 18:31

Predstavitelia americkej administratívy podľa predsedu strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica na rovinu hovoria to, čo nechce povedať minister zahraničných vecí a minister obrany.

Americká strana totiž nie je viazaná komunikačným manuálom, na základe ktorého slovenská vláda klame. Informoval o tom hovorca Smeru-SD Ján Mažgút.

Fico v tejto súvislosti poukázal na článok amerického denníka New York (NY) Times. Predstavitelia americkej administratívy, ktorých oslovil NY Times, podľa Fica povedali, že plány na pomoc ukrajinským povstalcom môžu zahŕňať výcvik v susedných krajinách, ktoré sú súčasťou východného krídla NATO, teda Poľsko, Rumunsko a Slovensko.

uviedol Fico.

NY Times podľa Smeru-SD na rozdiel od slovenskej vlády povedal, v čom je účel dohody medzi vládou USA a slovenskou vládou, ktorá hovorí o amerických základniach na Slovensku a na stole je jasný dôkaz, o čo ide v prípade prítomnosti amerických vojakov na slovenskom území.

Fico verí, že je to dostatočný dôvod na to, aby v utorok 18. januára poslanci schválili v národnej rade uznesenie o referende, nech sa podľa šéfa Smeru-SD ľudia na Slovensku vyslovia, či chcú základne a tréning ukrajinských povstalcov, ktorí budú bojovať v prípadnom konflikte medzi Ruskom a Ukrajinou.

Ministerstvo obrany popiera, že by Slovenská republika diskutovala na túto tému na bilaterálnej či na multilaterálnej úrovni.

uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

Viac k témam: dohoda o obrannej spolupráci, Médiá, obranná dohoda USA a Slovenska, Referendum
Zdroj: Webnoviny.sk – Fico poukázal na článok denníka NY Times, vraj na rovinu hovorí o výcviku ukrajinských povstalcov na Slovensku © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -