Vlhová sa s trénerom Pinim pred Pekingom nebojí ničoho, iba ak testovania na koronavírus

0

18.1.2022 Petra Vlhová veľmi citlivo vníma, že je najväčšou a možno jedinou medailovou nádejou slovenskej výpravy na blížiacich sa zimných olympijských hrách v Pekingu (4.- 20. 2.). Excelentná slalomárka, ale aj solídna univerzálka, chce v čínskej metropole útočiť na viacero cenných kovov, najprv sa tam však musí dostať a prejsť sitom prísne nastavených anticovidových testov.

uviedla Petra Vlhová počas online tlačovej konferencie, ktorú zorganizoval Slovenský olympijský a športový výbor.

Už istá držiteľka slalomového glóbusu za sezónu 2021/2022 vo Svetovom pohári sa nebojí súperiek ani poklesu svojej formy. Obáva sa však koronavírusovej nákazy, ktorá by ju vzhľadom na prísne pravidlá karantény mohla pripraviť o vrchol štvorročného obdobia.

skonštatovala Vlhová.

Ambiciózna Liptáčka necelých 20 dní pred začiatkom ZOH 2022 zdupľovala, že z doterajšej spolupráce so švajčiarskym trénerom Maurom Pinim má len tie najlepšie pocity, rovnako ako aj ďalší členovia jej tímu.

Pini v lete 2021 nahradil pri kormidle Vlha Teamu Taliana Livia Magoniho, ktorý ju viedol takmer päť rokov. Spolu dosiahli množstvo pre slovenské lyžovanie historických úspechov, ale olympijskej medaily sa s Vlhovou nedočkal.

vyznala sa Vlhová.

Viac k témam: Koronavírus, Svetový pohár alpských lyžiarov, ZOH 2022 v Pekingu
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová sa s trénerom Pinim pred Pekingom nebojí ničoho, iba ak testovania na koronavírus © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -