Bobistka Čerňanská si tiež vybojovala miestenku na ZOH v Pekingu, pribudnúť môžu ešte ďalší športovci

    0

    18.1.2022 Zimné olympijské hry v čínskom Pekingu sa nezadržateľne blížia, do ich začiatku zostáva už len 18 dní. Necelé tri týždne pred štartom bojov pod piatimi kruhmi má okrem 25-členného tímu hokejistov Slovensko nárok aj na ďalších 24 miest.

    Počas ostatného víkendu sa uzavreli kvalifikácie v ďalších súťažiach a istotu štartu v Pekingu získala napríklad aj 19-ročná bobistka Viktória Čerňanská. Tá sa do Číny prebojovala v ženskej disciplíne monoboby pri jej premiére pod piatimi kruhmi.

    napísala mladá športovkyňa počas víkendu na sociálnej sieti.

    Čerňanská v minulosti na zimných olympijských hrách mládeže 2020 v Lausanne získala vo svojej disciplíne striebro. Slovensko malo zastúpenie v súťažiach bobistov v rokoch 2002 až 2014, do Pjongčangu 2018 sa slovenskí bobisti neprebojovali.

    Na ZOH bude štartovať aj 25 hráčov v ľadovom hokeji. Svojich športovcov okrem hokeja a boby vyšle do Pekingu aj na saniach, v behu na lyžiach, biatlone, zjazdovom lyžovaní a snoubordingu.

    Slovensko má v zjazdovom lyžovaní nárok na päť miesteniek, v slovenskej výprave by nemali chýbať Petra Vlhová, Adam Žampa či Andreas Žampa.

    V biatlone sa na ZOH predstaví osem Slovákov (Michal Šima, Šimon Bartko, Tomáš Sklenárik, Matej Baloga, Paulína a Ivona Fialkové, Henrieta Horvátová a Veronika Machyniaková).

    V behu na lyžiach by v Pekingu mali štartovať štyria Slováci, očakáva sa nominácia skúsených tridsiatnikov Aleny Procházkovej či Petra Mlynára.

    V snoubordingu sa pod päť kruhov kvalifikovala Klaudia Medlová, teoreticky k nej môže pribudnúť aj Samuel Jaroš.

    Ďalší piati slovenskí športovci do Číny vycestujú bojovať o čo najlepšie umiestnenie na saniach – Jozef Ninis, Marián Skupek, Katarína Šimoňáková a dvojica Tomáš Vaverčák s Matejom Zmijom.

    V akrobatickom lyžovaní je Slovensko zatiaľ bez miestenky, to sa však ešte môže zmeniť.

    Uvedené ešte podlieha schváleniu zo strany Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV). Vo výprave SR na ZOH 2022 by tak teoreticky mohlo byť až 50 športovcov.

    Viac k témam: Zimná olympiáda v Pekingu 2022, ZOH 2022 v Pekingu
    Zdroj: Webnoviny.sk – Bobistka Čerňanská si tiež vybojovala miestenku na ZOH v Pekingu, pribudnúť môžu ešte ďalší športovci © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -