Dovolenka na Malte nemusí byť pre všetkých. Do krajiny vpustia len plne zaočkovaných a deti s testom

0


13.7.2021 (Webnoviny.sk) –

  • aktualizované 12. júla, 15:15

Od stredy 14. júla budú môcť na Maltu cestovať len zaočkované osoby s očkovacím certifikátom vydaným na Malte, v Európskej únii (EÚ) a v Spojenom kráľovstve. Novinka sa vzťahuje aj na deti nad 12 rokov. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR o tom informuje na svojej webovej stránke.

Od ukončenia očkovacieho cyklu musí podľa rezortu zahraničia uplynúť 14 dní. „Deti do 12 rokov musia predložiť RT-PCR test na COVID-19 nie starší ako 72 hodín, z testovania majú výnimku deti do piatich rokov. Deti môžu vstupovať na Maltu len v sprievode zaočkovaných rodičov,“ uvádza rezort vnútra.

Do 14. júla stačí na vstup do krajiny digitálny COVID preukaz vydávaný EÚ, ktorý potvrdzuje negatívny výsledok RT-PCR testu nie starší ako 72 hodín alebo ukončené očkovanie.

Na Malte sú opätovne otvorené obchody a vonkajšie trhy, bary, kluby, kiná a divadlá. Skupinové stretávanie je obmedzené na maximálne šesť osôb, rúška na plážach a pri bazénoch nie sú povinné, ale odporúčajú sa. V interiéroch je nosenie rúška povinné, výnimku majú deti do troch rokov, ľudia, ktorí majú problémy s dýchaním a podobne.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, cestovanie, COVID pas, Koronavírus, očkovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Dovolenka na Malte nemusí byť pre všetkých. Do krajiny vpustia len plne zaočkovaných a deti s testom © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -