Slováci vstupom do eurozóny zázračne zbohatli. Neuhádnete, kto to povedal

0
Miloš Zeman, prezident Českej republiky (Autor: Hana Brožková)

Miloš Zeman bol hlavným hosťom debatného Okrúhleho stola, ktorý usporiadala pan-európska spoločnosť pre kultúru, vzdelávanie a vedecko-technickú spoluprácu COMENIUS. Na akcii sa zišli desiatky elitných českých podnikateľov a nechýbalo ani niekoľko veľvyslancov.

Slovensko dokázalo zázrak

Hovorilo sa najmä o ekonomických témach a, samozrejme, o spoločnej európskej mene. Prezident sa v debate o eure zmienil aj o Slovensku. „Keď Slováci vstupovali do eurozóny, dokázali zázrak. Odstránením kurzu dokázali z tridsiatich šiestich slovenských korún za euro vstúpiť s kurzom tridsať korún za euro,“ povedal Zeman. Portál ParlamentníListy.cz ďalej uviedol, že podľa prezidenta „Slováci vstupom do eurozóny zázračne zbohatli“.

Zeman na margo Slovákov vecne skonštatoval: „Kto vie, ten vie.“ Podľa jeho vyjadrenia je dnes vraj 70 percent Slovákov spokojných s eurom. Pripomenul, že Česi euru nie sú príliš naklonení. Podľa prezidenta je hlavným dôvodom ich obáv problém Grécka a s tým spojené splácanie dlhov tejto juhoeurópskej krajiny.

Celý článok si môžete prečítať TU

- Reklama -