Prežije Škodovka nástup elektroáut? Šéf predstavenstva hovoril o zmenách

0
Oficiálne odovzdávanie automobilov Škoda pre IIHF (Medzinárodná hokejová federácia) (Autor: TASR)

Škoda Auto predstavila nový elektromobil. Bude stáť menej ako pol milióna českých korún, čo je v prepočte takmer 20-tisíc eur, pričom sa počíta s tým, že prejde až 265 kilometrov na jedno nabitie. Maier si myslí, že nové elektrické vozidlo Škodovky bude populárne. Dúfa, že štát bude výrobu elektromobilov podporovať. „Preto by sme si priali, aby sme aj tu v Česku dostali od štátu pre túto technológiu jednoznačnú podporu a mohli tak uľahčiť zákazníkom prechod na elektrické autá,“ načrtol hosť svoju predstavu.

Česká vláda chce podľa Maiera podporiť výstavbu dobíjacích staníc. „Osobne si myslím, že individuálna doprava bude v budúcnosti elektrická,“ podotkol hosť s tým, že ak chceme spoločne plniť svoje ekologické ciele, nič iné nám nezostane. „Elektrifikácia individuálnej dopravy bude podľa mňa významnou poháňacou silou pre modernú spoločnosť,“ konštatoval Maier. „Do roku 2025 chceme vyrábať autá v Mladej Boleslavi uhlíkovo neutrálne,“ pokračoval a dodal: „Súčasne chceme mať celú našu flotilu uhlíkovo neutrálnu do roku 2050.“

To si bude žiadať ďalších zamestnancov, ktorí budú vedieť pracovať s novými technológiami. Kto sa bude v týchto inováciách orientovať, nemusí sa podľa Maiera báť o prácu. V priebehu času vznikne mnoho nových profesií, ktorých názvy podľa Maiera ešte možno ani nepoznáme.

Súčasne však bude platiť, že z planéty nezmiznú ani automobily so spaľovacím motorom.

Maier venoval pár slov aj privatizácii českej Škodovky v 90. rokoch minulého storočia. „Privatizácia Škodovky je podľa mňa ukážkovým príkladom úspešného prevzatia firmy,“ pochvaľoval si hosť s tým, že na privatizácii zarobila nielen Škodovka, ale aj Volkswagen. Ide o situáciu win-win.

Celú reláciu nájdete na webe ČRo.

- Reklama -