Vedeli ste, že europoslanci chodia spolu na obed? Je to vraj dôkaz toho, že aj politickí oponenti si môžu sadnúť za jeden stôl

0
Monika Flašíková Beňová, poslankyňa EP (SMER-SD) (Autor: SITA)

„Stretávame sa vždy počas plenárneho zasadnutia Európskeho parlamentu v Štrasburgu v utorok alebo stredu po hlasovaní. Ja osobne sa zúčastňujem na týchto obedoch pravidelne. Niekedy sa stane, že niektorí z kolegov chýba pre pracovné povinnosti,“ uviedla Monika Flašíková Beňová (Smer-SD).

Na spoločných obedoch sa všeličo dozvedia

Na stretnutia, ktoré vždy organizuje jeden z europoslancov, si pozývajú aj iných hostí. Zvyknú pozývať slovenského eurokomisára Maroša Šefčoviča, ale na obede sa zúčastnili aj Ivan Korčok, ktorý donedávna pôsobil ako veľvyslanec Slovenska pri Európskej únii či sudca za Slovensko pri Európskom súde pre ľudské práva Ján Šikuta, objasnila Monika Smolková (Smer-SD). Zástupcov hnutia eRko a Dobrá novina pozvala na posledný júlový obed Jana Žitňanská (NOVA), aby predstavili svoje projekty zamerané na rozvojovú pomoc. „Pán poslanec Škripek nám zase počas obeda, ktorý organizoval, porozprával o svojej ceste do Sýrie a Iraku,“ dodala.

Slovenskí poslanci začali organizovať spoločné obedy ako vôbec prví v Európskom parlamente. To, či podobné obedy organizujú aj iní europoslanci, nevedia. Ako uviedla Smolková, obedy sú dôkazom, že aj politickí oponenti si môžu sadnúť za jeden stôl.

 

- Reklama -