Cyklista Peter Sagan na návšteve u prezidenta: Myslel som, že príde kráľ

0
Peter Sagan na návšteve u prezidenta Andreja Kisku (Autor: ReproFoto: facebook)

Prezident sa po stretnutí so Saganom na Facebooku vyjadril takto: „Druhé miesta trápia viac nás ako jeho. Pre Peťa Sagana je to častokrát vynikajúci výsledok a má z neho dobrý pocit. S úsmevom vraví, že skončiť druhý je vždy lepšie ako tretí. Mrzia ho len situácie, keď vie, že urobil chybu, pre ktorú nevyhral.“ Prezident na Facebooku napísal, že z nášho najúspešnejšieho cyklistu vyžaruje radosť a skromnosť. Saganove úspechy pripisuje jeho radosti z toho, čo robí.

Čím viac budeme mať vzorov, ako je Sagan, tým lepšie na tom bude táto krajina

Kiska prezradil, že s Petrom Saganom skonštatovali, že z cyklistiky sa pomaly stáva veda. „Prenikajú do nej moderné technológie, počítajú sa waty, sledujú sa tepové frekvencie, do bicyklov sa montujú GPS prístroje. Ale keď som sa ho spýtal, čím sa počas pretekov skutočne riadi, povedal, že pocitom, inštinktom,“ píše Kiska. Prezidenta teší, že veľká časť debaty so Saganom bola o iných, o deťoch a ich aktivitách. Obaja sa zhodli na tom, že mnohé z nich nešportujú, sedia často za počítačom a pri mobile, čo nie je dobré. „Čím viac budeme mať vzorov, ako je Peter Sagan, tým lepšie na tom bude táto krajina,“ vyjadril sa prezident Andrej Kiska.

Reakcie na Facebooku

Úspechy Petra Sagana sa v diskusii pod prezidentovým statusom zmenili na politickú debatu. „Mal Vám aj povedať, že tam, kde je dnes, nie je vďaka podpore štátu…ale teraz sa ním štát rád pochváli. Peťo je pán!“ usúdil Matej MorGen Moravčík. Užívateľ Facebooku Kosmas Bekiaris zase napísal, že „tam, kde je dnes Peťo a čo všetko robí pre Slovensko je napriek nášmu štátu“. Od Sagana prešla diskusia do polohy hodnotenia práce prezidenta Kisku. „Niektorí ľudia nebudú spokojní s nikým a s ničím, aj keby sme tu mali najlepšieho človeka na svete. V tejto dobe, v takomto bordeli robiť prezidenta, klobúk dole, ako to zvláda. Zrazu by všetci chceli, aby tu behom pár mesiacov upratal všetko a za všetkých,“ napísal jeden z užívateľov sociálnej siete.

Facebookový profil Andreja Kisku si môžete pozrieť TU

- Reklama -