Peter Cehlárik opúšťa KHL, podpísal zmluvu so Švajčiarskym majstrom

    0

    26.5.2022 Slovenský hokejový útočník Peter Cehlárik si našiel nového zamestnávateľa. Dvadsaťšesťročný Žilinčan sa podpísal zmluvu na dva roky s úradujúcim dvojnásobným švajčiarskym majstrom EV Zug.

    Výborný prehľad v hre

    Peter je ideálnym hráčom, ktorý zaplní posledné voľné miesto pre zahraničnú posilu v našej zostave. Má výborný prehľad v hre a veľmi dobrú strelu,” povedal o slovenskom reprezentantovi generálny manažér klubu Reto Kläy, citoval ho oficiálny web EV Zug.

    Cehlárik pôsobil v sezóne 2021/2022 v nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej lige. V drese ruského Avangardu Omsk odohral 39 zápasov základnej časti KHL so ziskom 25 kanadských bodov (14+11) a v trinástich dueloch play-off nazbieral 12 asistencií, druhý najvyšší počet zo všetkých hráčov v súťaži. Omsk vypadol v semifinále Východnej konferencie v sedemzápasovej sérii proti Metallurgu Magnitogorsk. Skúsený slovenský krídelník pomohol reprezentácii Slovenska dvoma gólmi a dvoma asistenciami v siedmich stretnutiach k zisku bronzu na februárových ZOH v Pekingu.

    Boston s právom na Cehlárika

    Víťaz Hokejovej ligy majstrov z roku 2015 so švédskym klubom Lulea HF je odchovanec žilinského hokeja. V roku 2013 ho draftoval tím Boston Bruins do zámorskej NHL z 90. miesta, v zámorskej profilige odohral 40 zápasov s bilanciou päť presných zásahov a šesť gólových prihrávok.

    “Medvede” vlastnia jeho hráčske práva aj pre nasledujúci ročník. Cehlárik absolvoval spolu viac ako 200 duelov vo švédskej SHL, hrával v nej za Lulea HF aj za Leksand IF. Slovensko reprezentoval na dvoch juniorských a dvoch seniorských svetových šampionátoch. Na konte má aj bronz z MSJ 2015.

    Viac k témam: KHL, Prestup
    Zdroj: Webnoviny.sk – Peter Cehlárik opúšťa KHL, podpísal zmluvu so Švajčiarskym majstrom © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -