Zimnú olympiádu v Pekingu uvidia naživo len „vyvolení“, organizátori stavili na omnoho prísnejšie opatrenia

    0

    18.1.2022 Vstupenky do hľadísk športovísk na ZOH 2022 v čínskom Pekingu dostanú len “vybrané osoby”. Organizátori športového sviatku v pondelok informovali o tom, že kvôli pandémii koronavírusu lístky na jednotlivé súťaže nebudú distribuované medzi verejnosť.

    ZOH 2022 v Číne sa uskutočnia od 4. do 20. februára. Už dlhší čas je známe, že zahraniční záujemcovia nemôžu prísť do hľadísk športovísk počas ZOH 2022.

    Súťaže pod piatimi kruhmi tak budú osobne sledovať iba “vyvolení”. Ide o omnoho prísnejšie opatrenia v porovnaní s OH 2020, ktoré sa v lete 2021 konali v japonskom Tokiu.

    uvádza sa v pondelkovom stanovisku organizátorov.

    Číne sa po vplyvom rôznych opatrení dlhodobo darí vyhýbať sa masívnej vlne pandémie ochorenia COVID-19. V krajine opakovane prebiehajú masové testovania a sú prijaté rôzne zákazy spojené s cestovaním. Napriek tomu sa v niektorých mestách nevyhli lokálnym ohniskám vrátane Tchien-ťinu iba hodinu od Pekingu.

    Metropola Číny počas uplynulého víkendu potvrdila prípad 26-ročnej ženy, ktorá mala pozitívny test na koronavírus a jeho variant omikron, so sebou však na testy “stiahla” tisícky ďalších osôb. Ako možné blízke kontakty tejto ženy muselo ísť na test viac ako 13-tisíc osôb.

    Viac k témam: Fanúšikovia, omikron, Pandémia, Vstupenky, Zimná olympiáda v Pekingu 2022, ZOH 2022 v Pekingu
    Zdroj: Webnoviny.sk – Zimnú olympiádu v Pekingu uvidia naživo len „vyvolení“, organizátori stavili na omnoho prísnejšie opatrenia © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -