Súd: Bývalý šéf kontrarozviedky SIS Gašparovič a bývalý policajt Vičan sa cítia nevinní

0
súd

Bývalý šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) Peter Gašparovič a bývalý policajt Ladislav Vičan sa cítia nevinní. Uviedli to dnes na hlavnom pojednávaní na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. Dvojica je obžalovaná v rámci akcie Judáš, obaja odmietajú dohodu o vine a treste. O dohodu nemal záujem ani prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

Dnes sa začalo hlavné pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku s dvojicou Peterom Gašparovičom a Ladislavom Vičanom. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ich obžaloval pre obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku. Obaja obžalovaní sú stíhaní väzobne. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody v trvaní od 10 do 15 rokov.

V rámci kauzy Judáš zameranej na korupciu predstaviteľov bezpečnostných zložiek pôvodne stíhali aj bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Po jeho smrti však stíhanie zastavili. Ďalší obvinení, konkrétne bývalý námestník riaditeľa Slovenskej informačnej služby Boris Beňa a bývalý viceprezident finančnej správy Daniel Čech, uzavreli s prokurátorom dohody o vine a treste, ktoré súdy schválili. V prípade bývalého riaditeľa útvaru zvláštnych policajných činností Jozefa R. bola zase podaná samostatná obžaloba.

- Reklama -