Novou generálnou tajomníčkou služobného úradu agrorezortu bude Zuzana Nouzovská

0
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan (Foto: SITA/Alexandra Čunderlíková)

Minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan posilňuje tím svojich najbližších spolupracovníkov. Vláda SR v stredu na svojom 18. rokovaní schválila návrh na vymenovanie novej generálnej tajomníčky služobného úradu agrorezortu, ktorou bude Zuzana Nouzovská. Ministrovi pri jeho práci bude podľa už skôr zverejnených informácií oporou aj zbor poradcov pod vedením Milana Ovseníka.

Novovymenovaná generálna tajomníčka služobného úradu MPRV SR Zuzana Nouzovská vyštudovala Chemicko-technologickú fakultu Slovenskej vysokej školy technickej v Bratislave. Jej doterajší profesijný život je spätý s pôsobením v slovenskom agrosektore, predovšetkým v oblasti potravinárstva, obchodu, ale aj výskumnej činnosti. „Nesmierne si vážim dôveru pána ministra Vlčana, ktorú do mňa nomináciou na spomínaný post vkladá, a túto profesionálnu výzvu zároveň s pokorou prijímam. Všetky doterajšie skúsenosti z pôsobenia v slovenskom agrosektore budem využívať pre úspešný chod nielen samotného ministerstva, ale aj jeho rezortných organizácií,“ uviedla Nouzovská.

Ministrovi Samuelovi Vlčanovi bude pri plnení kľúčových úloh a výziev v agrorezorte nápomocný aj zbor poradcov pod vedením Milana Ovseníka. „Pozíciu v zbore poradcov vnímam ako uznanie mojej dlhoročnej práce v Únii regionálnych združení neštátnych vlastníkov lesov Slovenska. V rámci Európy môžeme považovať Slovensko za skvost a naši pôdohospodári si zaslúžia spravodlivú podporu pri správe krajiny. Aj preto sa moje pôsobenie bude niesť v duchu Európskej ekologickej dohody,“ povedal Ovseník.

Členmi zboru poradcov ministra Samuela Vlčana bude aj predsedníčka Agrárnej komory Slovenska Helena Patasiová, ekonóm a bývalý štátny tajomník Ministerstva financií SR Vladimír Tvaroška, Martin Kováč z Klimatického klubu Národný trust, n. o. a podnikateľ v poľnohospodárste Juraj Máčaj.

- Reklama -