NAKA pri zásahu okolo NDS zadržala 5 ľudí

0
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonáva od skorého rána zásah v súvislosti s nehospodárnym nakladaním s majetkom Národnej diaľničnej spoločnosti. V statuse na sociálnej sieti to uviedla Polícia SR.

“Ide o policajnú akciu pracovnej skupiny TUNEL s krycím názvom ,MOTOREST. Približne 20 policajtov vykonáva zaisťovacie úkony v súvislosti s nehospodárnym nakladaním s majetkom Národnej diaľničnej spoločnosti. Okrem zaisťovania dôkazov, dôležitých pre trestné konanie, zadržiavame aj predstaviteľov akciovej spoločnosti. Vykonali sme prehliadky viacerých domových aj nebytových priestorov, zadržali sme doposiaľ päť osôb,” uviedli policajti.

Ako podotkol pred rokovaním vlády minister dopravy Andrej Doležal, už niekoľko mesiacov všetko nasvedčovalo tomu, že takýto zásah príde, keďže rezort dopravy už mesiace maximálne spolupracuje s vyšetrovateľmi NAKA. V tejto chvíli však nechcel komentovať dnešný zásah. „Nech konajú tak, ako majú,” vyhlásil minister Doležal s tým, že pravdepodobne zásah súvisí s nehospodárnym nakladaním s majetkom spoločnosti zo strany viacerých predchádzajúcich vedení NDS. „Pokiaľ viem, nejde o mojich ľudí, nejde o naše nominácie,” dodal Andrej Doležal, podľa ktorého treba vyšetrovateľov nechať pracovať.

NDS sa odmietla k dnešnému zásahu NAKA bližšie vyjadriť. Ako uviedla vedúca oddelenia komunikácie NDS Eva Žgravčáková, k prípadu je kompetentné sa vyjadrovať len Prezídium Policajného zboru SR.

- Reklama -