Volkswagen spustil očkovanie zamestnancov, očkovať budú aj všeobecní lekári a pediatri

0
Člen predstavenstva Volkswagen Slovakia pre personálnu oblasť Sebastian Krapoth a minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský počas tlačovej besedy pri príležitosti spustenia očkovania zamestnancov a ich rodinných príslušníkov proti ochoreniu COVID-19 v závodoch spoločnosti Volkswagen Slovakia. Bratislava, 14. jún 2021. (Foto: SITA/Alexandra Čunderlíková)

Očkovanie u všeobecných lekárov a pediatrov by sa malo spustiť od 1. júla. Na tlačovej besede k spusteniu očkovania proti ochoreniu COVID-19 v závodoch spoločnosti Volkswagen Slovakia to povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Ako uviedol, najneskôr do konca týždňa ministerstvo zverejní výzvu pre všeobecných lekárov, aby sa zapojili do očkovania svojich pacientov. „Uvidíme, koľko sa do tejto výzvy prihlási všeobecných lekárov, ale ja predpokladám, že to bude minimálne jeden v každom menšom regióne,“ doplnil Lengvarský.

Rezort bude podľa ministra robiť všetko pre to, aby sme dosiahli čo najvyššie percento zaočkovanosti obyvateľov. Ministerstvo bude okrem iného intenzívnejšie riešiť očkovanie vylúčených komunít, spustilo sa už aj očkovanie u zamestnávateľov.

Zamestnanec VW Slovensko (vľavo v popredí) počas konzultácie pred očkovaním počas spustenia očkovania zamestnancov, rodinných príslušníkov a pracovníkov dodávateľských firiem proti ochoreniu COVID-19 v závodoch spoločnosti Volkswagen (VW) Slovakia. Bratislava, 14. jún 2021. (Foto: SITA/Alexandra Čunderlíková)
- Reklama -