Spišská Nová Ves: Embraco odstavilo časť výroby, chýbajú mu komponenty

0
Foto: SITA/Radoslav Maaš

Spoločnosť Embraco Slovakia v Spišskej Novej Vsi pristúpila ku krátkodobému odstaveniu časti výroby. Dôvodom je chýbajúci materiál od dodávateľov. Ako dnes informoval generálny riaditeľ závodu Tomáš Kandra, v závode odstavili dve z piatich výrobných liniek, meškajú im dodávky niektorých komponentov.

Na jednej z týchto liniek nenastúpili zamestnanci do práce na nočnú zmenu v piatok 4. júna a výroba bude obnovená od nočnej zmeny v utorok 8. júna. Na druhej linke bude mať odstávku ranná zmena v utorok 8. júna. „S odborovou organizáciou sme sa dohodli na zavedení konta pracovného času, v ktorom si chýbajúce hodiny môžu dopracovať do konca mája 2022,“ doplnil riaditeľ.

Výpadkom dodávok čelia v súčasnosti podľa Kandru rôzne priemyselné odvetvia. Meškania sú spôsobené predovšetkým nedostatkom materiálu a komponentov na svetových trhoch.

Závod Embraco Slovakia v Spišskej Novej Vsi otvorili ešte v roku 1999. Zameriava sa predovšetkým na výrobu kompresorov pre komerčné chladenie a kondenzačné jednotky. Brazílskeho výrobcu kompresorov vlastnil a kontroloval americký koncern Whirlpool. Od roku 2019 patrí do skupiny Nidec Global Appliance.

- Reklama -