Lekárska komora: Lengvarský zjavne nerozumie potrebám zdravotníctva

0
Na snímke prezident Slovenskej lekárskej komory Marian Kollár (Foto: TASR)

Slovenská lekárska komora (SLK) je prekvapená a zaskočená najnovšími vyjadreniami ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského. Šéf rezortu vo štvrtok pri návšteve nemocnice na Boroch uviedol, že osud projektu štátnej nemocnice na Rázsochách závisí od optimalizácie siete nemocníc a „buď bude, alebo nebude“. Lengvarský tak podľa prezidenta SLK Mariána Kollára na rovinu povedal, že tomuto projektu dáva len polovičné šance.

Nepochopiteľné sú podľa Kollára aj ministrove slová o tom, že sa momentálne rieši, aká veľká by mala byť nemocnica na Rázsochách, a teda či bude stačiť 600 lôžok.

„Takéto vyjadrenia z úst šéfa rezortu považujeme nielen za vrcholne nezodpovedné, ale hlavne sú jasným dôkazom nepochopenia a neznalosti základných potrieb slovenského zdravotníctva,“ konštatoval prezident SLK. Vybudovať štátnu koncovú univerzitnú nemocnicu s minimálne 1 200 lôžkami by mala byť podľa lekárskej komory absolútna priorita vlády. Zabezpečiť jej výstavbu by malo byť prioritou štátu a najmä rezortu, ktorý stojí pred personálnym kolapsom.

- Reklama -