Japonsko: Kolíziu japonskej rybárskej lode s ruským nákladným plavidlom neprežili traja ľudia

0
Ruská nákladná loď AMUR po zrážke s japonskou rybárskou loďou Daihachi Hokko Maru v Ochotskom mori severne od japonského ostrova Hokkaido v stredu 26. mája 2021. Ruská nákladná loď zachránila všetkých päť členov posádky japonského plavidla, ale traja boli po príchode do prístavu Mombetsu mŕtvi. (Foto: SITA/Kyodo News via AP)

Po kolízii japonskej rybárskej lode s ruským nákladným plavidlom v Ochotskom mori v stredu zahynuli traja členovia japonskej posádky. Incident sa stal v Ochotskom mori, severne od japonského ostrova Hokkaidó, informovali úrady.

Japonské plavidlo sa následkom kolízie prevrátilo a ruská loď síce vytiahla na palubu všetkých piatich členov posádky, troch však následne v prístave Monbecu vyhlásili za mŕtvych, uviedol hovorca japonskej vlády Kacunobu Kato.

Podľa japonského vysielateľa NHK bola japonská loď 9,7-tonová Daihači Hokko Maru, ktorej domovským prístavom je Monbecu, ruské plavidlo zas 662-tonová nákladná loď AMUR, registrovaná v Nevelsku, na ruskom ostrove Sachalin. Lode sa zrazili okolo šiestej ráno, asi 20 kilometrov severne od Monbecu. AMUR vyplávala v utorok zo Sachalinu a viezla do japonského prístavu kraby.

Po zrážke s ruskou nákladnou loďou AMUR v Ochotskom mori severne od japonského ostrova Hokkaido sa japonská rybárska loď prevrátila. (Foto: SITA/Kyodo News via AP)
- Reklama -