Finančník Kvietik čelí ďalšiemu obvineniu z korupcie

0
finančník Martin Kvietik (Foto: TASR)

Finančník Martin Kvietik čelí ďalšiemu obvineniu z korupcie. Obvinenie sa údajne týka korupčnej schémy na Slovenskom pozemkovom fonde v rokoch 2016 a 2020. Jeho advokát Dušan Ivan pre TV Markíza povedal, že jeho klient vinu odmieta. Spoločne s ním sú zo spomínaného skutku obvinení ďalší traja ľudia. Aktuálne sú na výsluchu. Po ňom sa vyšetrovateľ s prokurátorom rozhodnú, či budú pre neho opäť žiadať väzbu. Dokopy v rukách polície skončilo až deväť osôb.

Najvyšší súd SR 23. marca obvineného finančníka Kvietika ponechal na slobode. Potvrdil tak rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu z pondelka 15. marca.

Martin Kvietik je v tomto prípade obvinený z trestného činu prijímania úplatku, pričom skutok sa údajne stal v roku 2017. Ako uviedol špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, ktorý zastupoval dozorujúceho prokurátora, obvinený mal na Pôdohospodárskej platobnej agentúra „viaceré vetvy”, prostredníctvom ktorých preberal úplatky. Obhajoba naopak argumentovala, že keďže bol Martin Kvietik v rámci kauzy Dobytkár začiatkom marca z väzby prepustený, išlo by o opätovnú väzbu v tej istej veci.

Kauza Dobytkár súvisí s podozreniami na korupciu v prostredí Poľnohospodárskej platobnej agentúry (PPA). Polícia hodnotu poskytnutých úplatkov v rámci tejto kauzy vyčíslila na 10,5 milióna eur.

- Reklama -