Stellantis a Foxconn zakladajú spoločný podnik produkujúci technológie konektivity áut

0
Carlos Tavares, generálny riaditeľ automobilky Stellaantis (Foto: SITA/AP Photo/Michel Euler, File)

Automobilka Stellantis a taiwanský výrobca iPhonov Foxconn zverejnili plány, že založia a spolu budú rozvíjať subdodávateľa automobiliek sústreďujúceho sa na technológie väčšej konektivity áut. Obe firmy v utorok ohlásili nezáväzné memorandum o porozumení o vytvorení spoločného podniku Mobile Drive, v ktorom budú vlastniť po 50 percent. Podnik bude sídliť v Holandsku a bude subdodávateľom aj pre výrobcov iných áut.

Generálny riaditeľ automobilky Stellantis, ktorá je štvrtým najväčším výrobcom áut na svete, Carlos Tavares uviedol, že služby, ktoré sa budú prostredníctvom spoločného podniku vyvíjať, „budú znamenať nasledujúcu veľkú evolúciu nášho odvetvia”. Stellantis a Foxconn uviedli, že ich spoločný podnik Mobile Drive sa sústredí na integráciu telekomunikačných a počítačových systémov a na aplikácie založené na umelej inteligencii.

Spoločnosť Stellantis vznikla v januári tohto roka spojením skupín Fiat Chrysler Automobiles FCA a Groupe PSA. Jej súčasťou je aj automobilka Stellantis Slovakia v Trnave.

- Reklama -