Takto funguje NAKA, ktorá oddnes nemá šéfa a zástupca je na odchode

0
Ilustračná foto z akcie NAKA Mýtnik (Foto: TASR)

Najvyššie vedenie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) je rozdelené na riaditeľa a dvoch zástupcov, pričom momentálne sú stále vo funkcii dvaja zástupcovia. Uviedol to hovorca prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Oddnes NAKA, ktorá sa zaoberá prípadmi najťažšieho organizovaného zločinu, nemá riaditeľa. Doterajší riaditeľ Branislav Zurian požiadal o uvoľnenie zo služobného pomeru na vlastnú žiadosť k 15. máju. Na konci mája, teda o dva týždne, má z agentúry odísť aj zástupca riaditeľa Patrik Jurík. Chystá sa aj odchod riaditeľa bratislavského odboru NAKA Jána Štefanáka.

„V prípade potreby bude niekto poverený riadením NAKA, pokým nebude riadny riaditeľ NAKA, zatiaľ takáto potreba nie je,” povedal Slivka. Dodal, že už dnes vyhlásia riadne výberové konanie na nového šéfa agentúry.

“Ja si myslím, že to treba čítať ako v prípade Milana Lučanského. Je to rozbíjanie štruktúr Policajného zboru, je to podriaďovanie Policajného zboru politickej moci,” okomentoval dianie v NAKA pred pár dňami bezpečnostný analytik Milan Žitný. Podľa neho dôjde aj k ďalším odchodom.

-red, SITA

- Reklama -