Schaeffler chce na Kysuciach zamestnať ďalších 250 ľudí

0
Schaeffler, Kysucké Nové Mesto (Foto: schaeffler.sk)

Jeden z najvýznamnejších zástupcov automotive sektora na Slovensku, spoločnosť Schaeffler, chce na Kysuciach do roku 2023 zamestnať pre projekty súvisiace s elektromobilitou ďalších 250 ľudí. Fabrika to potvrdila pri návšteve ministra hospodárstva Richarda Sulíka. Aktuálne má Schaeffler na Slovensku dva závody, v Kysuckom Novom Meste a v Skalici a spolu v nich zamestnáva takmer 9 000 ľudí. Od roku 2020 vyrába koncern na Kysuciach elektrické osi pre elektrické vozidlá z prémiového automobilového segmentu a chce ďalej posilňovať svoju pôsobnosť v oblasti elektromobility.

„Schaeffler na Kysuciach sa rozrastá a vytvára nové pracovné miesta. V rámci rozvoja R&D centra taktiež plánujeme výstavbu novej administratívnej budovy a závodnej reštaurácie,” priblížil plány výkonný riaditeľ Schaeffler Kysuce Milan Jurky. Takýto rozvoj je pritom podľa neho možné realizovať len s udržateľnou infraštruktúrou, vyváženými podmienkami na pracovnom trhu a efektívnou komunikáciou s verejnými inštitúciami. Aj o týchto témach rokovali so šéfom rezortu hospodárstva.

Ten na stretnutí ocenil najmä technologickú spôsobilosť výrobného závodu. Poskytuje kompletný systémový návrh pohonnej jednotky vozidla a zastrešuje jednu z najkomplexnejších výskumných a vývojových aktivít v rámci spoločností pôsobiacich na Slovensku „Podpora vedy a výskumu a ich prepojenie s praxou je jednou z priorít rezortu hospodárstva. Osobne verím, že presne to je predpoklad pre budúcnosť úspešného Slovenska – udržanie šikovných ľudí v krajine, aby tu mohli tvoriť hodnoty,“ uviedol Sulík. Obe strany sa zároveň zhodli na potrebe vytvorenia inovatívneho klastra v oblasti automobilového priemyslu na Slovensku.

Schaeffler je celosvetovo významný dodávateľ v oblasti automobilového a priemyselného sektora. Na Slovensku pôsobí takmer 30 rokov. Portfólio spoločnosti na Kysuciach pozostáva z presných komponentov a systémov pre motory, prevodovky a podvozky, ako aj riešení valivých a klzných ložísk pre veľké množstvo priemyselných použití. Závod v Skalici vyrába komponenty pre automobilový priemysel ako sú klietky, krúžky, valčekové ložiská a synchrónne krúžky.

- Reklama -