V Trnave už očkujú v dvoch veľkokapacitných očkovacích centrách

0
Ľudia počas očkovania proti ochoreniu COVID-19 (Foto: TASR/AP)

Trnavský samosprávny kraj otvoril cez víkend v Mestskej športovej hale v Trnave svoje štvrté veľkokapacitné očkovacie centrum. V sobotu v ňom zaočkovali 2 000 ľudí vakcínou Pfizer/BioNTech, v nedeľu očkujú vakcínou Moderna. Mesto Trnava poskytlo na očkovanie priestory svojej športovej haly, počítače a ďalšie technické vybavenie, organizačne očkovanie zabezpečuje Trnavský samosprávny kraj.

Veľkokapacitné očkovacie centrum naďalej funguje aj v priestoroch Strednej zdravotníckej školy v Trnave, to je podľa župana Jozefa Viskupiča vyhradené pre podávanie druhej dávky vakcíny AstraZeneca. Samosprávny kraj už zriadil veľkokapacitné očkovacie centrá aj v Skalici a Dunajskej Strede. V mestách očkovanie zabezpečujú aj nemocnice a polikliniky.

„Vďaka ďalšiemu centru môžeme pokračovať v nastavenom tempe podávania prvej dávky vakcíny. Zároveň ľudí preočkovávame druhou dávkou. S týmto cieľom pripravujeme otvorenie piateho veľkokapacitného očkovacieho centra v Piešťanoch, a to v spolupráci so Slovenskými liečebnými kúpeľmi Piešťany,“ dodal Viskupič.

Mestá a obce v Trnavskom kraji zároveň začali oslovovať ľudí nad 70 rokov veku a imobilných nad 60 rokov, ktorí by mali záujem o očkovanie mobilnými očkovacími tímami. Tie budú v krátkom čase očkovať v jednotlivých obciach, v prípade ťažko chodiacich alebo imobilných aj v domácnostiach.

- Reklama -