Minister dopravy Doležal rokuje v Dubaji aj o možnostiach rozvoja železničnej a leteckej dopravy

0
Minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal. (nominant Sme rodina). Foto: TASR

O možnostiach rozvoja železničnej, leteckej dopravy, ako aj o investičných príležitostiach na Slovensku rokuje minister Andrej Doležal spolu so šéfom rezortu hospodárstva Richardom Sulíkom v Dubaji. Dôležitou témou pre ministra Doležala je aj pripravovaná výstava Expo Dubaj, ktorá sa bude konať od 1. októbra 2021 do 31. marca 2022. Ako uviedol hovorca ministerstva dopravy Ivan Rudolf, rezort sa zúčastní na výstave s národným stánkom v gescii sekcie cestovného ruchu, ktorý bude situovaný v areáli Slovenského pavilónu počas tematického týždňa Health & Wellness. Najatraktívnejším produktom cestovného ruchu, ktorý chce ministerstvo dopravy prezentovať, je kúpeľníctvo, zdravotný cestovný ruch v liečebných kúpeľoch a slovenské minerálne vody, ktoré sú v regióne krajín perzského zálivu veľmi žiadané.

Ministri Doležal a Sulík majú v Dubaji okrem iného rokovať s ministrom hospodárstva Spojených arabských emirátov Abdulla Bin Touq Al Marri-m a emirátskou administrátorkou, štátnou ministerkou a výkonnou riaditeľkou Výberovej komisie Svetového Expo Dubaj 2020 Reem Ebrahim Al Hashimi.

Organizátori výstavy Expo Dubaj predpokladajú návštevnosť v počte 25 až 30 miliónov návštevníkov, pričom z nich bude minimálne 70 percent zahraničných. Slovenský pavilón očakáva návštevnosť v počte okolo 3 miliónov návštevníkov. Cieľom slovenskej expozície je sprostredkovať interaktívnu zážitkovú návštevu slovenského pavilónu a predstaviť technológie a inovácie v oblasti mobility.

- Reklama -