Remišová: Heger je to, čo Slovensko potrebuje

0
Na snímke podpredsedníčka vlády SR a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). (Foto: TASR)

Dôvodom, prečo vládna koalícia prichádza opäť žiadať poslancov Národnej rady (NR) SR o dôveru, je vyvodenie politickej zodpovednosti. Vyhlásila to vicepremiérka a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová. Premiér Eduard Heger (OĽANO) vie podľa nej počúvať a nachádzať kompromis a súdržnosť.

“Eduard Heger ukázal, že bude premiérom, ktorý vie počúvať, hľadať konsenzus, ktorý vie nachádzať súdržnosť aj medzi viacerými postojmi, ktoré majú koaliční partneri. To je to, čo Slovensko v tejto situácii potrebuje,” vyhlásila Remišová. PVV je podľa nej aktualizované o veci, ktoré sa za rok podarili. Vládu podľa nej ešte čakajú protikorupčné opatrenia.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) považuje za priority v oblasti justície prípravu nového trestného poriadku, rekodifikáciu súkromného práva, nový občiansky zákon, chce sa venovať aj humanizácii v ústavoch na výkon väzby a výkon trestu odňatia slobody. Za dôležité považuje dokončiť prípravu novej legislatívy súvisiacej s kolúznou väzbou.

Strana Za ľudí chce presadiť zmenu podoby majetkových priznaní verejných funkcionárov. Dnešné majetkové priznania podľa poslanca Za ľudí Tomáša Lehotského vôbec neodzrkadľujú skutočnosť. Nie je z nich možné určiť, aký má funkcionár reálny majetok, keď do funkcie vstupuje, počas pôsobenia v nej a po odchode. Podľa jeho slov už majú rozpracovanú verziu novej legislatívy v tejto oblasti.

- Reklama -