Lengvarský: Sankcií za zverejnenie zmluvy na Sputnik V sa neobávam

0
minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) Foto: TASR

O vakcínach Sputnik V, ktoré sú už na Slovensku, sa definitívne rozhodne až po výsledkoch z maďarských a ruských laboratórií. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) o tom informoval na piatkovej tlačovej konferencii. Sankcií za zverejnenie kontraktu sa neobáva, keďže k nemu došlo po dohode oboch strán.

Okolnosti podpisu zmluvy Lengvarský komentovať nechcel. “Čo sa týka ďalšieho osudu vakcín, ktoré tu máme, čaká sa na výsledky maďarského laboratória, ktoré ešte oficiálne nemáme. Ďalej sa bude čakať na výsledky z Ruska, to je otázka mesiaca,” vysvetlil.

Na otázku, či Slovensko odkúpi všetky dva milióny dávok, ako bolo plánované, alebo odstúpi zmluvy, jednoznačne neodpovedal. “Ešte bude rokovanie s ruskou stranou, určite sa budú niektoré podmienky meniť,” načrtol.

V súvislosti s otázkami o efektívnosti zmluvy minister skonštatoval, že mu “bolo povedané, že ide o štandardný typ zmluvy”.

Ministerstvo zdravotníctva SR zverejnilo zmluvu o nákupe vakcín Sputnik V vo štvrtok (29. 4.) večer. Dostupná je v Centrálnom registri zmlúv (CRZ). Zmluva na nákup vakcín je uzavretá na 19.900.000 amerických dolárov bez DPH.

- Reklama -