Miroslav Kollár vstupuje do strany Spolu

0
poslanec NRSR Miroslav Kollár (Foto: TASR)

Poslanec Národnej rady (NR) SR a primátor Hlohovca Miroslav Kollár vstupuje do mimoparlamentnej strany Spolu. Oznámil to na utorkovej tlačovej konferencii. Kollár sa dostal do parlamentu ako člen strany Za ľudí, ktorej bol aj podpredsedom. Z koalície i zo strany odišiel vo februári po kritike vlády a vtedajšieho premiéra Igora Matoviča (OĽANO) za zvládanie pandémie.

Kollár pripomenul dôvody svojho odchodu z koalície. “Každý deň som ako primátor okresného mesta videl reálne dosahy tohto chaotického vládnutia,” poznamenal a kritizoval neefektívne riadenie boja s pandémiou. Situácia sa podľa neho ani po rekonštrukcii vlády veľmi nezmenila. Skonštatoval, že k strane Spolu sa pridal aj preto, že “bez veľkých rečí” prinášala riešenia v teréne.

Kollár v auguste minulého roka kandidoval za šéfa Za ľudí. Predsedníčka Veronika Remišová jeho odchod vo februári okomentovala tým, že k tomuto kroku smeroval, odkedy prehral v boji o predsedu strany. Tvrdila tiež, že sklamal svojich voličov.

Okrem Kollára odišiel z koalície a strany Za ľudí aj poslanec Tomáš Valášek. Ten nedávno oznámil svoj vstup do mimoparlamentného Progresívneho Slovenska.

- Reklama -