Konferencia biskupov verí, že obmedzenia sa ešte viac uvoľnia

0
predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský (Foto: TASR)

Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a zároveň aj bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský ďakuje za obnovenie bohoslužieb s účasťou veriacich. Verí, že sa obmedzenia čoskoro uvoľnia ešte viac, aby sa bolo možné vrátiť k “normálnemu” sláveniu bohoslužieb. Informuje o tom KBS na svojom webe.

S účasťou verejnosti boli verejné bohoslužby doteraz zakázané od 1. januára. “S vďačnosťou voči Pánu Bohu myslím na všetky naše kostoly, v ktorých sa obnovili bohoslužby s účasťou našich veriacich,” povedal arcibiskup Zvolenský.

“Zároveň si uvedomujem, že s disciplinovanosťou môžeme zároveň prispieť k tomu, aby sa tie obmedzenia ešte viac uvoľnili a aby sme sa mohli vrátiť k normálnemu sláveniu našich bohoslužieb,” dodal predseda KBS.

Od pondelka 19. apríla sú opäť umožnené verejné bohoslužby. Počet návštevníkov v kostole v jednom okamihu nesmie prekročiť koncentráciu jeden návštevník na 15 štvorcových metrov z plochy priestoru určeného pre návštevníkov. Ak táto plocha nedosahuje 90 štvorcových metrov, môže sa tam nachádzať najviac šesť návštevníkov. Do počtu zúčastnených sa nezapočítavajú deti do desať rokov v sprievode dospelej osoby.

Z uznesenia vlády vyplýva, že pri ceste na pohreb blízkej osoby, uzavretie manželstva a krst sa nevyžaduje test. Rovnako nebude vyžadovaný ani na vstup na bohoslužbu.

- Reklama -