Vládna kríza po Matovičovej tlačovke nie je zažehnaná, rokovania pokračujú

0
Na snímke vľavo predseda vlády SR Igor Matovič a vpravo minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (obaja OĽaNO) prichádzajú na vyhlásenie k aktuálnej politickej situácii 11. marca 2021 v Bratislave. Minister zdravotníctva Marek Krajčí končí vo funkcii. Oznámil to na štvrtkovej tlačovej konferencii s tým, že dve menšie koaličné strany podmienili zotrvanie vo vláde jeho demisiou. (Foto: TASR)

Vládna koalícia dohodu o svojom ďalšom fungovaní neoznámi ani dnes, hoci predseda Sme rodina Boris Kollár a šéf SaS Richard Sulík ešte napoludnie tvrdili, že kríza v koalícii sa skončila. Avizovaná spoločná tlačová konferencia koalície sa dnes nekoná, potvrdil tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. Dôvodom má byť pokračovanie v rokovaniach. Sulík účasť na tlačovke zrušil po tlačovej konferencii predstaviteľov OĽANO, na ktorej ohlásili postupný odchod ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO) z funkcie. Ako reagovali na tlačovku politici?

Juraj Šeliga – Za ľudí: ..obávam sa, že nič nepochopil

“…obávam sa, že nič nepochopil,” napísal na sociálnu sieť podpredseda Za ľudí Šeliga

Hlas-SD: Budúca demisia Krajčího je len pokračovaním divadla

Avizovaná budúca demisia ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO) je len pokračovaním divadla vládnej koalície, myslí si poslanec Národnej rady SR a predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini. “Nejde o žiadnu snahu o úprimnú sebareflexiu ministra, ktorý vo svojej funkcii fatálne zlyhal, ale o politickú obeť za pokračovanie vládnej koalície, ktorá už dávno stratila dôveru ľudí na Slovensku,” skonštatoval expremiér. Krajčí sa podľa neho nikdy nemal stať ministrom. “Náprava jeho zlyhaní bude pre nástupcu behom na dlhú trať,” dodal.

Smer-SD: Na čele vlády zotrváva človek, o ktorom už nikto nepochybuje, že je blázon

“Naďalej zbytočne zomierajú stovky ľudí a sú ponechaní napospas svojej tvorivosti, ako bojovať s Covid-om. Na čele vlády zotrváva človek, o ktorom ale že už nikto nepochybuje, že je blázon… Slovensko je v totálnom rozklade a stráca svojprávnosť, suverenitu a vážnosť pred zahraničnými partnermi. Na toto existuje jediný liek – čo najrýchlejšie úspešné ukončenie petičnej akcie a vyhlásenie referenda o predčasných voľbách,” napísal na sociálnej sieti predseda Smer-SD Fico

Most-Híd: Sulík a Remišová stratili politický kredit

Vicepremiéri Richard Sulík (SaS) a Veronika Remišová (Za ľudí) predĺžili agóniu súčasného kabinetu a stratili politický kredit. Uviedla to hovorkyňa mimoparlamentného Mosta-Híd Klára Magdeme. “Či je vládna kríza zažehnaná, nezávisí od spoločného memoranda dobrého vládnutia, ale od ďalších krokov vlády,” dodala hovorkyňa Mosta-Híd. Predpokladá, že vláda sa bude aj naďalej venovať sebe, a nie občanom. “Po tlačovej konferencii premiéra a jeho ministrov je jasné, že spoločné vyhlásenie štýl vládnutia a komunikácie Igora Matoviča (OĽANO) nezmení a neovplyvní,” zdôraznila.

KDH: Demisia Krajčího nepomôže, ak jeho náhradník nebude autonómnou osobnosťou

Demisia ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO) podľa mimoparlamentného KDH nepomôže, ak jeho náhradník nebude autonómnou osobnosťou, ktorú budú vláda a parlament rešpektovať. Zdravotníctvo dlhodobo potrebuje razantnejšie presadenie dôležitých rozhodnutí. Informoval o tom Stano Župa z komunikačného oddelenia hnutia. Predseda KDH Milan Majerský považuje za kľúčové, aby nezostalo iba pri výmene ministra, ale aby sa radikálne zlepšilo riadenie zdravotníctva i štátu ako celku. Manažérske zlyhania Krajčího podľa hnutia nemožno ospravedlniť tým, že prevzal po predchádzajúcich vládach rezort v dezolátnom stave a v kritickom čase pandémie.

Dobrá voľba: Silácke reči Sulíka a Remišovej platia, kým nejde o ich fleky

“Ako doteraz vždy, SaS aj Za ľudí ustúpili zlu. Rozhodli sa ho udržať pri moci, pretože evidentne sú im vlastné fleky prednejšie ako Slovensko. Prehrali na celej čiare, keďže ohlásená “BUDÚCA”demisia Mareka Krajčího je žalostne málo. Zodpovednosť za viac ako 8000 mŕtvych a čoraz horšie vyčíňanie Igora Matoviča dopadá aj na nich,” napísal na sociálnej sieti predseda Dobrej voľby Tomáš Drucker.

- Reklama -