Sulík: Je čas rozprávať sa o rekonštrukcii vlády

0
Na snímke zľava minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling, podpredseda vlády SR a minister hospodárstva Richard Sulík (obaja SaS) a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) po 83. rokovaní vlády SR v stredu 3. marca 2021 v Bratislave. (Foto: TASR)

Je čas rozprávať sa o rekonštrukcii vlády. Vyhlásil to vicepremiér a šéf SaS Richard Sulík po stredajšom rokovaní vlády. Dodal, že diskutovať budú ďalej aj s partnermi. Predčasné voľby nechce. Chystá sa tiež k prezidentke SR Zuzane Čaputovej spolu s predsedníčkou strany Za ľudí Veronikou Remišovou.

“Musíme sa seriózne baviť o rekonštrukcii vlády, lebo takto ďalej sa už nedá fungovať,” podotkol Sulík. Detaily rekonštrukcie vlády zatiaľ hovoriť nechcel. Poukázal na potrebu citlivého prístupu a diskusie aj s partnermi. So stranou Za ľudí už diskutovali aj v utorok večer (2. 3.). Ďalej sa chce stretnúť aj so šéfom Národnej rady (NR) SR a Sme rodina Borisom Kollárom, ako i so stranou OĽANO. Za vhodné považuje tiež stretnutie s prezidentkou, keďže má právo sa k tomu vyjadriť.

Sulík poukázal na náročnosť aktuálnej situácie a nezvládanie boja s pandémiou zo strany vlády. “Čelíme aj tomu, že predseda vlády poštval proti sebe prakticky všetkých: médiá, prezidentku, koaličných partnerov, rôzne združenia a, samozrejme ľudí, širokú verejnosť. Nemôžeme už pred týmto zatvárať oči,” skonštatoval.

Šéf SaS pre situáciu zvolal v utorok mimoriadnu republikovú radu rozšírenú aj o poslanecký klub. Diskutovať mali aj o tom, kto z vlády za čo nesie zodpovednosť a o možnostiach vyvodenia zodpovednosti. Predseda Richard Sulík nevylúčil diskusiu o odchode SaS z vládnej koalície. O ďalšom postupe diskutovala aj strana za ľudí. Jej šéfka Veronika Remišová označila riziko rozpadu vládnej koalície za reálne a avizovala potrebu prijať zásadné rozhodnutie v strane.

- Reklama -