Remišová a Sulík sa stretnú s prezidentkou

0
Podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Foto: TASR)

Lídri koaličných strán, predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová a líder SaS Richard Sulík, sa v stredu o 15.00 h stretnú v Prezidentskom paláci s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Témou stretnutia bude aktuálna politická situácia. Informovalo o tom tlačové oddelenie strany Za ľudí, po vláde to potvrdil aj Sulík.

“Keďže sa bavíme o rekonštrukcii vlády, berte to ako požiadavku strany SaS, aby sme teda minimálne takéto rozhovory otvorili, je úplne logické, že vynechať z tohto prezidentku by bola veľká taktická chyba,” komentoval Sulík. Ako poznamenal, právomoci prezidentky pri pnutiach, zádrhoch či zmenách vo vláde veľmi rýchlo silnejú.

Šéf SaS pre situáciu zvolal v utorok (2. 3.) mimoriadnu republikovú radu rozšírenú aj o poslanecký klub. Diskutovať mali aj o tom, kto z vlády za čo nesie zodpovednosť, a o možnostiach vyvodenia zodpovednosti. Sulík nevylúčil diskusiu o odchode SaS z vládnej koalície. O ďalšom postupe diskutovala aj strana Za ľudí. Jej šéfka Veronika Remišová označila riziko rozpadu vládnej koalície za reálne a avizovala potrebu prijať zásadné rozhodnutie v strane.

- Reklama -