Kollár: Lipšic má predpoklady na funkciu šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry

0
Novozvolený špeciálny prokurátor Daniel Lipšic (vľavo) zložil svoj sľub do rúk predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (uprostred) 15. februára 2021 v Bratislave. (Foto: TASR)

Najdôležitejšou úlohou nového šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Daniela Lipšica bude prinavrátenie dôvery laickej i odbornej verejnosti v justíciu a spravodlivosť. Skonštatoval to predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) po tom, ako Lipšic v pondelok zložil sľub a začalo mu plynúť sedemročné funkčné obdobie.
     

 “Najdôležitejšou úlohou novozvoleného špeciálneho prokurátora bude prinavrátiť dôveru jednak odbornej, ale aj laickej verejnosti. Pevne verím a dúfam, že novozvolený špeciálny prokurátor má všetky predpoklady, aby túto úlohu splnil,” uviedol Kollár.
     

 Podpredseda NRSR Milan Laurenčík (SaS) verí, že Lipšic má najlepšie predpoklady, schopnosti aj znalosti na to, aby sa mu v tejto oblasti darilo. Praje mu, aby krajine priniesol nádej na spravodlivé Slovensko, kde budú dobré zákony platiť pre všetkých rovnako.
      

Poslanci parlamentu zvolili Lipšica do funkcie v piatok (5. 2.) 79 hlasmi zo 117 prítomných. Národná rada SR volila špeciálneho prokurátora po tom, ako sa obvinený Dušan K. vzdal tejto funkcie. Stať sa šéfom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) umožnila Lipšicovi zmena zákona, vďaka ktorej mohol na túto funkciu kandidovať aj neprokurátor.

- Reklama -