SHMÚ varuje pred mrazmi, aj na juhu Slovenska môže byť mínus 23 stupňov Celzia

0
Vodič škriabe čelné sklo na aute počas silnej námrazy. (Foto: TASR)

Krajinu čaká v noci zo soboty na nedeľu mrazivá noc. Teplota, najmä na juhu stredného Slovenska môže klesnúť na mínus 23 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy druhého aj prvého stupňa pred nízkymi teplotami. SHMÚ o tom informuje na svojej webovej stránke.
     

 Druhý výstražný stupeň platí pre okresy Lučenec, Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava, a to až do nedele (14. 2.) do 09.00 h. “Očakávaný mráz je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká,” varuje SHMÚ. Prvý stupeň výstrahy je daný pre Žilinský a Prešovský kraj. Tam môže teplota klesnúť na mínus 19 stupňov Celzia.
     

 V Žilinskom, Banskobystrickom a Prešovskom kraji platí až do nedele výstraha prvého stupňa pred prudkým vetrom na horách. Ten môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť do 135 kilometrov za hodinu.
     

 Rovnako až do nedele doobeda SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa pred tvorbou snehových jazykov a závejov. Platí pre Banskobystrický, Trenčiansky, Košický, Prešovský a Žilinský kraj.

- Reklama -