Japonsko: V prefektúre Fukušima bolo zemetrasenie s magnitúdou 7,1

0
Manažér obchodu s liehovinami opratuje škody v dôsledku zemetrasenia v meste Fukušima na severovýchode Japonska v sobotu 13. februára 2021. Zemetrasenie s magnitúdou 7,1 zaznamenali v sobotu pri pobreží japonskej prefektúry Fukušima.Podľa USGS otrasy vychádzali z hĺbky viac ako 50 kilometrov pod dnom Tichého oceánu. Úrady bezprostredne nehlásili žiadne obete ani škody

Zemetrasenie s magnitúdou 7,1 zaznamenali v sobotu pri pobreží japonskej prefektúry Fukušima. Varovanie pred prívalovými vlnami cunami po ňom nevydali. S odvolaním sa na údaje americkej geologickej služby USGS a japonskú televíziu NHK o tom informovala agentúra DPA.
      

Podľa USGS otrasy vychádzali z hĺbky viac ako 50 kilometrov pod dnom Tichého oceánu. Úrady bezprostredne nehlásili žiadne obete ani škody.
     

 V marci 2011 nastalo 130 kilometrov východne od prefektúry Mijagi ničivé zemetrasenie s magnitúdou 9,0, ktoré spôsobilo obrovské cunami, čo viedlo aj k závažnej havárii v jadrovej elektrárni Fukušima 1. O život vtedy prišlo takmer 16.000 ľudí.

- Reklama -