Prezidentka Z. Čaputová sa angažuje v možnosti výroby vakcín na Slovensku

0
prezidentka SR Zuzana Čaputová

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v súvislosti s výrobou vakcín na Slovensku telefonovala v stredu s európskym komisárom pre vnútorný trh Thierrym Bretonom. Informovala ho, že Slovensko má záujem pracovať na vakcinačnej sebestačnosti. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec. Ozrejmil, že komisár Breton má v agende aj úlohu pomôcť so zvýšením výrobných kapacít v Európe.
     

 “Komisár privítal informáciu o tom, že na Slovensku máme dostupné výrobné kapacity, a Európska komisia môže pomôcť s ich využitím. Prezidentka preto poprosila ministra zdravotníctva, aby jeho ministerstvo poskytlo komisárovi viac detailov,” uviedol Strižinec s tým, že prezidentka sa komisára pýtala aj na možnosti Komisie finančne pomôcť s potrebnou modernizáciou našich laboratórií. “Komisár potvrdil, že sú na to dostupné zdroje, o ktoré si môžeme žiadať,” informoval Strižinec.
    

  O týchto možnostiach pomoci od Európskej komisie podľa slov hovorcu prezidentka informovala aj premiéra Igora Matoviča (OĽANO), ktorý sa tiež venuje téme výroby vakcín, a vláda ich môže použiť. “Prezidentka považuje za potrebné využiť všetky naše kapacity a úsilie každého z nás na dosiahnutie tohto dôležitého spoločného cieľa,” uzavrel Strižinec.

- Reklama -