Súd vytýčil nový termín procesu v prípade vraždy mafiána Sýkoru

0
Archív. September 2020. Na snímke bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Ivan Lexa čaká pred pojednávacou miestnosťou na Okresnom súde (OS) Bratislava I. na proces v kauze vraždy zakladateľa bratislavskej skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru z roku 1997. (Foto: TASR)

Okresný súd (OS) Bratislava I vytýčil nový termín pojednávania v kauze vraždy zakladateľa bratislavskej skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru z roku 1997 na koniec apríla. Vyplýva to z aktuálneho rozpisu pojednávaní OS Bratislava I zverejnenom na stránke Ministerstva spravodlivosti SR. Proces sa koncom januára z dôvodu protipandemických opatrení nekonal.

Naposledy v septembri 2020 vypovedal pred súdom bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Ivan Lexa a aj bos bratislavskej skupiny piťovcov Juraj Ondrejčák alias Piťo. Ondrejčák uviedol, že vražda Sýkoru mala byť odvetou od Petra Križanoviča za streľbu, po ktorej mu museli amputovať nohu. Lexa vypovedal s vylúčením verejnosti a následne médiám uviedol, že všetky otázky súdu súviseli s vnútornou štruktúrou SIS a vecami, ktoré sú utajovanou skutočnosťou.

Sýkoru mali podľa prokurátora obžalovaní zavraždiť vo februári 1997 na parkovisku hotela na Bajkalskej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby prišiel Sýkora k hotelu spolu s ochrankárom. Keď vystúpili z auta, ochrankára zasiahli do chrbta streľbou zo samopalu. Samotného Sýkoru najprv zasiahli troma ranami do nohy, po čom spadol na zem. Sýkora sa však snažil brániť svojou zbraňou. Útočníci ho vzápätí ‘dorazili’ streľbou zo samopalu. Podľa obžaloby mu výstrelmi spôsobili 13 poranení hlavy a hrudníka.

- Reklama -