Dunajská Streda: Nemocnica očakáva cez víkend naplnenie kapacity

0
nemocnica Dunajská Streda (Foto: nemocnica)

Nemocnica Dunajská Streda očakáva, že počas víkendu sa jej 88 reprofilizovaných COVID lôžok vzhľadom na nepriaznivú epidemiologickú situáciu v regióne úplne zaplní. Počas  uplynulých dvoch dní prijala 24 nových pacientov s ochorením COVID-19 a podľa hovorcu siete nemocníc Svet zdravia Tomáša Kráľa tak v závere pracovného týždňa bolo celkovo hospitalizovaných 79 pacientov.

 “Štyri lôžka má nemocnica s umelou pľúcnou ventiláciou. Zvyšné lôžka majú priamy prívod kyslíka. Pri ťažšom priebehu ochorenia sa používa aj vysoko prietoková kyslíková terapia. Z tohto dôvodu bolo potrebné aj zvýšiť výkon a zásobu medicinálneho kyslíka,” uviedol Kráľ. 

V sieti nemocníc Svet zdravia je aktuálne hospitalizovaných vyše 640 pacientov s ochorením COVID-19, z toho 56 je v kritickom stave na umelej pľúcnej ventilácii. V trinástich nemocniciach je reprofilizovaných už 892 lôžok, 61 z nich je s umelou pľúcnou ventiláciou. Najviac COVID pacientov je hospitalizovaných v Galante (117), Dunajskej Strede (79), Michalovciach (67) a Spišskej Novej Vsi (62).

- Reklama -