Stačí si spomenúť, ako dopadlo prihlasovanie na očkovanie, hovorí Bittó Cigániková o Krajčího návrhu sprísniť zákaz vychádzania cez sms

0
poslankyňa NR SR Jana Bittó Cigániková (SaS) Foto: TASR

Koaličná strana SaS si nevie predstaviť technickú realizáciu zámeru sprísniť zákaz vychádzania formou SMS správ. Ako uviedla predsedníčka Výboru Národnej rady SR pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková (SaS), užitočnejšie by bolo zlepšiť dohľadávanie kontaktov a vyhľadávať ohniská nákazy.

“Stačí, keď si spomenieme, ako dopadlo prihlasovanie na očkovanie alebo trasovanie. Navyše, ak by sa mala každá jedna výnimka posudzovať individuálne, bolo by to personálne veľmi náročné. Ak by to bolo zautomatizované, stratilo by to, naopak, opodstatnenie,” hovorí poslankyňa. Ako však poznamenala, o návrhu nevie viac ako bolo prezentované v médiách.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) v pondelok načrtol, že zákaz vychádzania by sa mohol sprísniť, a to formou SMS správ. “Ľudia si pošlú SMS vzhľadom na nejakú výnimku, ktorú budú požadovať, a centrála im odošle naspäť správu, ktorá im povolí porušiť zákaz vychádzania na určitý čas, ktorý budú potrebovať na tento úkon,” uviedol.

- Reklama -