Podnikateľ Brhel ide do väzby

0
Ilustračná foto z akcie NAKA Mýtnik (Foto: TASR)

Obvinený Peter Brhel v rámci akcie Mýtnik bude stíhaný väzobne. V pondelok o tom rozhodol sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

“Dôvodom väzby u obvineného Petra B. je obava z ovplyvňovania svedkov, teda kolúzna väzba. Súd neakceptoval návrh na preventívnu väzbu. Obvinený podal proti rozhodnutiu sťažnosť, prokurátor sa vyjadrí v zákonnej lehote,” doplnila.

Dodala, že sudca zároveň u tohto obvineného zamietol žiadosť o nahradenie väzby prevzatím záruky dôveryhodnou osobou, rovnako zamietol žiadosť o nahradenie väzby písomným sľubom a tiež žiadosť o nahradenie väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka.

Vzatý do väzby bol aj bývalý šéf IT sekcie finančnej správy Milan Grega. “Dôvodom väzby u obvineného Milana Gregu je obava z ovplyvňovania svedkov, teda kolúzna väzba. Obvinený podal proti rozhodnutiu sťažnosť,” spresnila hovorkyňa.

Okrem nich súd v pondelok poslal do väzby aj exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho a Janu Rovčaninovú.

“Rozhodnutie nie je právoplatné, o sťažnostiach bude rozhodovať Najvyšší súd SR,” doplnila Kudjáková.

František Imrecze, Milan Grega a Jana Rovčaninová sú stíhaní za obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, podnikateľ Peter Brhel za zločin prijímania úplatku.

- Reklama -